Події

У житомирянки та жительки Пулинського району поліція вилучила майже тонну металобрухту

20 October 2017, 16:46

Поліція Житомирської області  побувала у двох підпільних точках прийому металу, звідки вилучила майже тонну металобрухту.

Про це Житомир.info 20 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Незаконні пункти прийому металобрухту функціонували у домоволодіннях жителів Пулинського району та Житомира. Звідти поліція вилучила близько тонни скупленого металу», - повідомляє поліція.

За даними відділу комунікації, 18 жовтня правоохоронці Пулинського відділення поліції провели санкціонований обшук за місцем проживання 31-річної жительки села Чернявка. За наявною інформацією, жінка займалася незаконним скуповуванням у населення брухту чорних металів без дозвільних документів на такий вид діяльності. У результаті з підсобного приміщення було вилучено понад 700 кг металобрухту та промислові ваги.

«Наступного дня, 19 жовтня, ще один нелегальний пункт прийому поліцейські викрили в обійсті 47-річної житомирянки. Жодних необхідних ліцензій жінка не мала. У результаті з її домоволодіння поліція вилучила понад 2 центнери брухту чорних металів. За обома фактами нині тривають кримінальні провадження за ст.213 ( Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) ККУ», - повідомляє поліція.

Як зазначають правоохоронці, часто підпільні точки прийому брухту чорних та кольорових металів є об’єктами збуту викрадених металевих речей, у тому числі дротів з ліній електропередач і зв’язку, огорож та інших предметів з кладовищ, кришок каналізаційних люків тощо.

Поліція нагадує, що прийом брухту кольорових і чорних металів фізичними особами, надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, а також безпосередня організація незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту карається чинним законодавством значними штрафними санкціями, виправними роботами або обмеженням волі строком на 1 рік.

Як повідомляв Житомир.info, в результаті літніх обшуків у кількох пунктах прийому металобрухту в Житомирі поліція виявила обпалені дроти з кабелів зв’язку, елементи залізничних рейок, хрести з могил та кришки міських каналізаційних люків. 

Фото поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі