Політика

Депутат, який судився за алкоголь, тепер оскаржує рішення Житомирського міськвиконкому про маршрутки

23 October 2017, 11:30

Депутат Богунської районної ради м.Житомира Микола Череднік (фракція УКРОП) оскаржує у суді рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 13 жовтня 2017 року.

Про це Череднік 23 жовтня написав на своїй сторінці у фейсбук.

«Виконавчий комітет, в черговий раз, з порушенням законів та регламенту прийняв незаконне рішення. В п’ятницю, 13-го жовтня, виконавчий комітет вніс зміни у своє ж рішення щодо збільшення вартості проїзду у маршрутках до 5 грн. Зміни стосувалися зменшення вартості проїзду до 4 грн та запровадження часових обмежень для користування пільговим проїздом для певний категорій громадян. Подібне рішення виконавчого комітету порушує Конституцію України та Закони України. Міські чиновники не мали ні права, ні повноважень приймати рішення, яке обмежує права людей. Результатом рішення виконкому стало те, що одні категорії громадян мають часові обмеження, а інші їх не мають - це пряме порушення Конституції. Адже кожен громадянин, в тому числі і той, хто має пільги, має однакові права», - пише депутат райради.

Він зазначає, що обмеження у часі перевезення пільговиків є дискримінаційним та порушує права людей.

«Разом з небайдужими житомирянами скористався конституційним правом звернутися до суду, щоб захистити права людей та оскаржити рішення виконавчого комітету в частині запровадження часових обмежень пільгового проїзду у маршрутках. Сподіваюся, що суд стане на захист людей та Закону, а не чиновників», - написав Череднік.

Адміністративний позов 20 жовтня зареєстрований в Корольовському районному суді м.Житомира. Позивачі вимагають визнати нечинним та скасувати п.2 рішення міськвиконкому.

Фото з фейсбуку Миколи Чередніка

Нагадаємо, 13 жовтня міськвиконком знизив вартість проїзду в маршрутках Житомира з 5 грн до 4 грн, також рішенням виконкому в угоди з перевізниками будуть внесені доповнення: за власний кошт вони возитимуть безкоштовно і без обмежень вісім категорій пільговиків. Пунктом 2 в міських маршрутках встановлюється час для перевезення пільгових категорій громадян з 10.00 до 16.00. Рішення виконкому почало діяти з 19 жовтня.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні цього року Микола Череднік звернувся до Корольовського районного суду з позовом про визнання нечинним та скасування рішення виконкому міської ради щодо дозволу продажу слабоалкогольних напоїв на День міста, але суд він програв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі