Влада

У Житомирській області показники профзахворюваності та виходу на інвалідність значно нижчі, ніж по Україні

23 October 2017, 13:23

У Житомирській області показники професійної захворюваності та виходу на інвалідність середньо державних показників.

Така інформація міститься в протокольному рішенні колегії управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації, яке оприлюднене на сайті УОЗ.

«Професійна захворюваність в області залишається на рівні минулих 6 років і складає 0,6 випадків на 10 000 працюючих в області, що в 5 разів нижче за середній показник по Україні. Стабільно нижчим за середньо державний є також показник виходу на інвалідність: 0,05 на 10 000 дорослого населення (проти 0,45 – по Україні). Це безперечно в першу чергу обумовлено економічним станом промисловості в області, значним скороченням багатьох підприємств, де були шкідливі умови праці», - зазначається в рішенні колегії.

Із 28 випадків вперше виявлених у 2016 році професійних захворювань більша частина, 11 випадків, пов’язані з дією виробничого пилу, 14 випадків – із шкідливою дією фізичних чинників, 3 – із збудником туберкульозу (всі медичні працівники).

Більшість випадків (15-54%) професійних захворювань у 2016 році виявлено на ранніх стадіях і в ході профілактичних медичних оглядів (70%). Середній такий показник по Україні не перевищує 50%.

«Останні роки (2013-2016) спостерігається зниження рівня захворюваності медичних працівників на професійний туберкульоз, що може бути наслідком впровадження в протитуберкульозних ЛПЗ ефективних заходів профілактики, регламентованих наказом МОЗ України від 18.08.2010р. за №684 «Про затвердження Стандарту інфекційного контролю за туберкульозом в ЛПЗ, місцях довготривалого перебування людей та проживання хворих на туберкульоз», - зазначає УОЗ.

Як повідомляв Житомир.info, за січень-серпень 2017 року на виробництві в Житомирській області сталося 75 нещасних випадків, 5 з яких – зі смертельним наслідком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі