Місто

У центрі Житомира зникли кілька десятків туй: всохли або вкрадені. Фоторепортаж

23 October 2017, 13:36

На вулицях Київській і Театральній у Житомирі, де навесні 2017-го висадили зелену огорожу з хвойних деревець та дерену, продовжують зникати туї.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

23 жовтня фотокореспондент Житомир.info зафіксувала прогалини у кількох місцях. Зокрема, від перехрестя Театральна-Київська до кінотеатру «Україна» 6 свіжих ям. По вулиці Київській до ЦУМу всі дерева на місці, на місці відсутніх туй висаджені інші кущі.

По вулиці Театральній від Бердичівської до Київської не вистачає порядка 15 дерев, до майдану Перемоги - ще близько п’яти. Також по вул. Театральній зафіксовані близько 5 сухих туй.

Директор КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександр Шевчук у коментарі Житомир.info розповів, що частину туй дійсно вкрали.

«Так, вони частково викрадені. Скільки конкретно – ще не підсумовували. Орієнтовно близько десятка. Все актуємо, є навіть звернення житомирян до поліції з цього приводу. На місці засохлих та викрадених дерев будемо підсаджувати інші, можливо, ті самі туї. Конкретніше будуть визначати дизайнери нашого комунального підприємства», - сказав Олександр Шевчук.

У прес-службі Житомирської мерії повідомили, що на вулицях Київській і Театральній немає міських камер спостереження, за записами яких можна було б вичислити крадіїв. Є одна камера на розі будинку на перехресті Театральна-Київська, але вона знімає лише перехрестя.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2016 року на вулиці Театральній комунальники висадили зелений паркан з 300 туй, у квітні 2017-го підсадили ще 280 кущів дерену (кизилу).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі