Влада

У Житомирській області відкрили міст, який ремонтували 9 років

23 October 2017, 14:22

Відремонтований міст вартістю 12 млн грн у селі  Рижани Хорошівського району відкрили 23 жовтня. На його відкриття приїхали міністр інфраструктури України, нардеп та голова Житомирської ОДА, а також зійшлися жителі села, які довго чекали на завершення ремонту.

«9 років практично, як цей міст був закритий і наше село булоо поділене на 2 частини. І от сьогодні зусиллями багатьох людей, двох будівельних організацій у нас сьогодні міст відкрито», - розповіла в. о. старости  Хорошівської селищної ради Лідія Вербило.

«Я хотів щиро подякувати очільнику області, народним депутатам, які сьогодні присутні, нашим службам і управлінням. Насправді те, що ми обіцяємо, ми робимо. Минулого року ми пообіцяли, що у цьому році буде програма відновлення мостів. Ось один із тих мостів. Ми ремонтуємо об'єкти, які не ремонтувалися десятиріччями. З наступного року ми будемо нарешті мати чіткий бюджет на весь поточний рік і розуміння, які кошти будуть надходити на ремонт, будівництво нових автошляхів на подальші роки. Це величезний крок вперед, це абсолютно інший механізм, який повинен використовуватися на благо платників податків, на благо бізнесу, українських громадян. Ми також передбачили, що з 1 січня 2018 року ми передаємо на обласний рівень 120 км доріг з відповідним фінансуваннм з дорожнього фонду. 5% з дорожнього фонду підуть на заходи безпеки руху, щоб ми не втрачали громадян в ДТП, щоб не було каліцтв і втрат для економіки України. Ці всі речі, які робить Уряд, і які підтримав Парламент, ми маємо для кожного українського мешканця. Сподіваюся, ми перейдемо до будівництва нормальних європейських автобанів. Плани є, ми вже їх готуємо, і я переконаний, що через 4-5 років жодної різниці між Україною і Польщею чи Україною і Угорщиною в контексті якості шляхів, якості залізниць і авіасполучення не буде», - зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Ремонт мосту на 90% профінансований з державного бюджету, 10% оплатила область.

«Ми повинні розуміти, що з наступного року держава буде утримувати лише дороги державного значення. Всі інші дороги і мостові переходи будуть на балансі громад, і ви вже контролюєте: як добре працює очільник області, як добре працює облрада, голова громади, і питаєте у них, де наші гроші, де наші дороги, на що ви їх потратили», - додав Володимир Омелян.

«Ми стоїмо на реально відремонтованому мосту, ремонт якого почався з 2008 року. Довжина цього мосту – 66 погонних метрів, на нього витрачено 12 млн грн. Депутати підтримали цю ініціативу, тому що розуміли, що цього мосту дійсно потребує громада. На наступний рік нам передають місцеві дороги. Ми на сьогодні готові їх утримувати. Головне, щоб ті кошти, які нам
задекларували, а це близько 700 млн грн на утримання і ремонт місцевих доріг, нам їх передбачили. Я думаю, що ми будемо ще додавати співфінансування з обласного бюджету, а також з бюджетів громад, плюс, надіємося, що кошти з митниці нам будуть давати. Думаю, що дійсно за цих 3-4 роки якість доріг буде такою, як ми бачимо у Польщі, Угорщині, коли ми їдемо за кордон», - зазначив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Як повідомляв Житомир.info, відрізок дороги державного значення Т 0614 протяжністю 2,184 км відкрили 2 жовтня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та начальник Служби автомобільних доріг у Житомирській області Геннадій Савченко.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі