Події

Житомирський рибоохоронний патруль за тиждень вилучив у порушників 5 човнів, гідрокостюм та рибу

23 October 2017, 14:55

За тиждень Житомирський рибоохоронний патруль вилучив у порушників човни, знаряддя лову та рибу.

Про це інформує прес-служба рибоохоронного патруля.

«17 жовтня на р. Ірша, біля с. Рижани Хорошівського району наші патрульні затримали правопорушника, було складено адміністративний протокол і вилучено 4 сітки і 15 кг риби. Сума збитків склала 6 273грн. Цього ж дня, на р. Лумля, що біля с. Лумля інспекторами рибоохоронного патруля за допомогою теплевізора вдалося виявити ще одного правопорушника, який ловив рибу сітками, у кількості 9 шт. Громадянин зловив 16 кг риби, чим завдав державі збитків на суму 12 869грн. Сітки і рибу вилучено і опломбовано, майно буде зберігатись в управлінні до розгляду справи у суді», - інформують у патрулі.

Також, 19 жовтня на Малинському водосховищі зафіксовано факт підводного лову риби за допомогою гідрокостюма та кисневих балонів. Правопорушник зловив 94 раки, що втричі перевищує дозволену добову норму і два маломірних сома. Сума завданих збитків складає 3 247 грн. Патрульні вилучили гідрокостюм, ласти, кисневі балони, гумовий човен та електродвигун до вирішення справи у суді.

«Всього за минулий тиждень виявлено 34 порушення Правил любительського і спортивного рибальства, з них 13 грубих. Вилучено 51 знаряддя лову і 5 човнів. Загальна сума збитків складає 25 270 грн. Одночасно продовжується робота по дотриманню законності реалізації водних біоресурсів. Всього виявлено 8 фактів продажу риби без відповідних документів (накладної, що підтверджує законність її придбання та сертифікату якості). У правопорушників виявлено 178 кг риби! За цією статтею (ч. 1 ст. 88-1 Кодекс України про адміністративні правопорушення) на порушників чекає штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто до 1700 грн», - зазначають фахівці.

Фото рибного патруля

Як повідомляв Житомир.info, попереднього тижня Житомирської області рибоохоронний патруль вилучив майже 43 кг риби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі