Влада

Лісівники, які перекривали залізницю в Житомирській області, отримали вагони для транспортування деревини

23 October 2017, 14:56

Після скандалу з перекриттям залізничної станції Бережесть у Житомирській області «Укрзалізниця» почала подавати лісівникам вагони.

Про це 23 жовтня повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства.

«Якщо станом на 11 жовтня ми отримали лише 2 вагони, то сьогодні (23 жовтня) відвантажено вже 19. Це не забезпечує повний об’єм відвантажень, однак ситуація, принаймні, покращилася», - цитує прес-служба керівника  Овруцького СЛГ Олександра Шевчука.

Потреба у вагонах зокрема для Овруцького спеціалізованого господарства складає 60-70 вагонів на місяць, - зазначають в управлінні.

«Станом на вересень область замовила 1902 вагони для лісовідвантажень, а отримала 566. Це навіть не третя частина від наших потреб. Перебої у роботі лісгоспів, а це бюджетоутворюючі підприємства, потягнуть за собою несвоєчасність виплати заробітної плати та податків», - говорить заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Яна Хрустальова.

За даними прес-служби, в Овруцькому спеціалізованому лісогосподарстві працює 212 чоловік. Всього у Житомирській області 20 господарств, в яких нараховується 6740 працівників, середньомісячна заробітна плата яких склала понад 7 тисяч гривень. За півроку лісогосподарства сплатили до зведеного бюджету більше 200 мільйонів гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 11 жовтня працівники лісгоспу годину блокували рух потягів на залізничній станції Бережесть у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі