Політика

На комісії Житомирської облради скаржилися на «неетичну поведінку» депутатів Галагузи та Ніколайчука

23 October 2017, 17:15

На «неетичну поведінку» депутата Олександра Ніколайчука скаржилися під час засідання комісії Житомирської обласної ради з питань регламету, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар обласного осередку ВО «Свобода» Марія Бовсуновська 23 жовтня.

«У порядку денному питання «Про подолання наслідків совєцької окупації в мовній царині Житомирської області», внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік та щодо поведінки депутата обласної ради Олександра Ніколайчука», – написала Марія Бовсуновська.

У коментарях вона додала, що мова йде про звернення щодо «неетичних постів» депутата у соціальній мережі Facebook.

За словами голови комісії Сидора Кізіна (фракція ВО «Свобода»), нарікали не лише на дописи Олександра Ніколайчука (фракція ВО «Батьківщина») на особистій сторінці у соцмережі, але й на поведінку депутатки Олени Галагузи (фракція Об'єднання «Самопоміч»). Невдоволених вислухали, але самих народних обранців на комісію не викликали.

 «Є юрист в Олевську, який написав скаргу на депутата Ніколайчука, мовляв, він у фейсбуці когось образив. Була також скарга на Олену Галагузу, Олексія Ясюнецького і Віру Гринишину. Ми не можемо коментувати особисте життя чи особисті висловлювання. Це все одно, що обговорювати те, що на паркані написано. Але, з іншого боку, навіть особисте життя депутата під прискіпливим оком журналістів, громадських активістів і т.д. Тому ми рекомендували всім депутатам обласної ради звернути увагу на статтю 8 Закону «Про статус депутатів місцевих рад», у якій йдеться про депутатську етику»,  – пояснив у коментарі Житомир.info Сидір Кізін.

Як повідомляв Житомир.info, 17 жовтня депутата Коростенської міськради «відчитали» на комісії з етики за викладений у Facebook відеоролик.

Фото зі сторінки Марії Бовсуновської

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі