Місто

Житомирські перевізники мають сплатити понад 30 тис. грн штрафу за відмову возити пільговиків

23 October 2017, 17:16

В управлінні транспорту та зв’язку міськради склали 36 актів на житомирських перевізників через порушення умов договору.

Про це пише сайт Житомирської мерії.

Рейдова група з контролю за дотриманням договорів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування міста Житомира під час позапланових перевірок 12,13,17,18 жовтня зафіксувала порушення умов договорів наступними перевізниками:

ПП «Іваницька Т.В.»;

ТДВ «Житомирське АТП-11827»;

ПП «Шеріфф»;

ФОП Добровінський О.В.;

ФОП Бабкіна Т.А.;

ФОП Бабкіна Л.А.;

ФОП Бабкін М.О.;

ФОП Савіцька А.А.;

ТОВ «Залізний пегаз»;

ПП «ПАТП-2007».

«Зазначені перевізники не забезпечували перевезення пільгових категорій громадян. За що працівниками управління транспорту і зв’язку міської ради на кожного перевізника було складено акт (акти) про порушення умов договору на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування міста Житомира. Всього на перевізників було складено 36 актів. Таким чином, за порушення умов договорів перевізники сплатять штрафи на загальну суму в 30 600 грн», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 жовтня патрульні поліцейські Житомира разом з працівниками управління транспорту та зв’язку міськради перевірили міські маршрутки на дотримання умов договорів та справність автомобілів.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 18 жовтня водії житомирських маршруток брали з пасажирів за проїзд по 5 гривень замість чотирьох, як анонсувалося напередодні. Згодом житомиряни в коментарях писали, що вартість проїзду у маршрутках таки знизили на 1 гривню.

11 жовтня 2017 року на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеження перевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів. Після цього перевізники міських автобусних маршрутів вирішили самостійно обмежити безкоштовний проїзд пільговиків: 12 жовтня в маршрутках з’явилися листи з переліком восьми пільгових категорій, яких перевізники погоджуються возити без оплати. 13 жовтня міськвиконком знизив вартість проїзду в маршрутках Житомира з 5 грн до 4 грн, також рішенням виконкому в угоди з перевізниками будуть внесені доповнення: за власний кошт вони возитимуть безкоштовно і без обмежень вісім категорій пільговиків, а інші категорії матимуть право на безкоштовний проїзд з 10.00 до 16.00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі