Місто

У клініці «Оксфорд Медікал» практикують безпечний метод видалення доброякісних новоутворень на шкірі

24 October 2017, 12:00

Шкіра людини є природним «живим бар'єром», її функція полягає в захисті організму від зовнішніх впливів. Тому шкіра піддається дії несприятливих чинників набагато сильніше, ніж інші тканини і органи.

В останні роки значно збільшилася кількість пацієнтів з новоутвореннями шкіри, що пов'язано з модою на засмагу.

Доброякісні новоутворення шкіри не є небезпечними для, але під впливом шкідливих факторів (наприклад інтенсивного впливу сонячного світла), вони можуть перероджуватися в злоякісні.

Найбільш розповсюдженим різновидом доброякісних новоутворень на шкірі є родимки (невуси). Вони з'являються через скупчення в верхніх шарах шкіри особливих клітин - меланоцитів, активно виробляють пігмент меланін.

Крім невусів, існують і інші види доброякісних шкірних новоутворень:

• папіломи - формуються з епідермісу (верхнього шкірного шару) м'які вирости на тонкій ніжці, мають різне забарвлення - від рожевого до темно-коричневого; папіломи викликаються папіломавірусом людини (ВПЛ);

• дерматофіброма - невеликі (0,3-1,5 см) доброякісні пухлини, що виникають на руках і ногах, зовні нагадують «кнопки» або «гудзики» темно-коричневого кольору;

• гемангіоми - доброякісні пухлини, що складаються з кровоносних судин у вигляді дрібних вузликів, плям або великих вогнищ різних відтінків червоного - від яскраво-червоного до червонувато-синюшного.

Також існують ліпоми, себорейні кератоми, «шкірний ріг», атероми, міліуми, ксантоми, ксантелазми.

Коли потрібно звертатися до дерматолога?

При нижчеперелічених змінах цих новоутворень, необхідно терміново звернутися до лікаря-дерматолога:

• розростання;

• виразка;

• зміна кольору;

• біль, свербіж, печіння;

• кровотеча з новоутворення;

• активне поява нових вогнищ.

Висококваліфіковані дерматологи, які ведуть прийом в дерматологічному відділенні клініки Оксфорд Медікал, проводять повноцінну комплексну діагностику кожного шкірного новоутворення:

• візуальний огляд;

• детальне опитування пацієнта;

• дерматоскопію для визначення природи новоутворення.

Видалення новоутворень шкіри в Оксфорд Медікал

Після встановлення діагнозу, пацієнту буде призначений відповідний метод видалення новоутворення. У клініці Оксфорд Медікал практикується найбільш безпечний сучасний метод позбавлення від доброякісних новоутворень:

 Радіохвильова хірургія апаратом Сургітрон.

Цей унікальний безконтактний метод розрізання м'яких тканин заснований на властивості тканин організму випаровуватися під впливом високочастотних хвиль, які генеруються радіохвильовим ножем. Тканини не розрізаються як скальпелем, і не перепалювати як лазером, а розходяться без фізичного контакту з радіоножем. Пар низької температури, що утворюється при випаровуванні клітин, сприяє коагуляції кровоносних судин. Таким чином, радіохвильова хірургія дозволяє проводити операції безболісно, без пошкодження здорових тканин, з мінімальним ризиком кровотечі, уникаючи післяопераційних ускладнень.

Радіохвильовий ніж одночасно ріже, дезінфікує місце розрізу і зупиняє кровотечу. Загоєння відбувається швидко, без утворення післяопераційних рубців і деформації тканин.

Тільки до 30 жовтня2017 в медичному центрі «Оксфорд Медикал» у Житомирі прийом дерматолога и дерматоскопія коштує 250 грн.

Записуйтеся на прийом до лікаря за телефоном: (0412) 55 22 55 або заповнивши заявку на сайті.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі