Події

У Житомирській області поліцейські розшукали 12-річного хлопця, який періодично втікає з дому в пошуках роботи

24 October 2017, 14:54

Про зникнення 12-річного сина батьки, жителі одного із сіл Новоград-Волинського району, повідомили поліцію після кількаденної відсутності дитини. Зусиллями правоохоронців і місцевої громади, хлопчика знайшли цілим і неушкодженим та повернули його додому.

Про це інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

23 жовтня до Новоград-Волинського відділу поліції звернулася жителька району. Жінка розповіла, що у п’ятницю пішов з дому її 12-річний син і назад не повернувся.

«Встановлюючи обставини, поліцейські з’ясували, що у родині виховується троє дітлахів. Зниклий хлопчик – середня дитина. Він навчається у сільській школі. Мати ніде не працює, батько заробляє, допомагаючи місцевим з випасом худоби. На обліках сім’я не перебуває», - розповіла керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Також поліцейські дізналися, що хлопчик і раніше залишав домівку. У пошуках свого заробітку він прилаштовувався до посильної роботи. Наприклад, за словами людей, збирав і бив горіхи для подальшої здачі. Цього разу батьки вирішили, що син знову подався на заробітки, а тому й не поспішали із заявою про зникнення. Врешті ж повідомити поліцейських їх змусила сільський голова.

«Вивчаючи побут родини зниклого хлопця й аналізуючи наявні відомості, поліцейські припустили, що причина втеч підлітка пов’язана не лише з бажанням заробити копійку. Мати час від часу зловживала алкоголем і саме у ці періоди хлопець залишав домівку. Однак про такі випадки ніхто поліцію не повідомляв, а встановлення місцеперебування зниклого відбувалося власними зусиллями. У ході опитування людей знайшлися селяни, які нібито бачили, як у день свого зникнення хлопчик заходив у салон автобуса, що прямував у райцентр. Поліцейські почали перевірку усіх здобутих відомостей і організували пошуки дитини у селі та на околицях», - інформують поліцейські.

Близько 20 години того ж дня підлітка знайшли. На щастя, живого і здорового, його виявив місцевий житель у власному сіннику. Поліцейські повернули знайду додому, а заодно провели профілактичну роботу з батьками, вказавши на необхідність уважніше ставитися до своїх обов’язків по вихованню дітей.

«Нині вирішується питання про притягнення матері до адміністративної відповідальності за невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей (ст.184 КУпАП). Також певний час ситуація в родині перебуватиме під наглядом поліцейських ювенальної превенції та дільничних офіцерів», - підсумувала Наталія Гончарук.

Як повідомляв Житомир.info, 4 вересня у Житомирі зникла 34-річна Алла Білова. Жінка зранку виїхала до лікарні та станом на 24 жовтня додому так і не повернулася.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі