Влада

Мер Житомира в ефірі «5 каналу» розповідав про залучені гранти та кредити і використання бюджету розвитку

25 October 2017, 09:57

Житомир залучив близько 2,5 мільярди гривень по грантовим і кредитним програмам на енергозбереження та інфраструктуру за останні два роки, з них 550 мільйонів – грантові кошти.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин – інформує прес-служба міської ради.

Мер наголосив на тому, що уряд Швейцарії надав Житомиру 15 мільйонів євро на термомодернізацію дитячих садочків та будівництво ТЕЦ на біопаливі. Словенці надали грант на 3 мільйони євро та кредит на 6 мільйонів на будівництво комунальної електростанції потужністю у 10 Мегават. Це дасть змогу збільшити надходження до бюджету в 1,6 – 1,7 мільйони гривень у рік.

«Бюджет розвитку міста Житомира складає приблизно 350 мільйонів гривень. Це досить невелика сума для міста з 260-ти тисячним населенням. Але з таким бюджетом за минулий рік у Житомирі поміняли застаріле зовнішнє освітлення на 5300 світлодіодних ліхтарів. Наступного року ми плануємо поміняти 8 тисяч ліхтарів. Цього року ми запустили електронний квиток у транспорті. Ми стали третім містом у Європі, яке запустило таку систему у наземному транспорті», - підсумував Сергій Сухомлин.

Житомирський міський голова також сподівається, що на найближчому засіданні Асоціації міст України буде знайдено компроміс з Кабміном та мерами міст щодо врахування інтересів місцевих громад при формуванні бюджету на наступний рік.

«Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, як колишній міський голова міста Вінниця, дуже добре знає, що таке місцеві бюджети. Переконаний, що на засіданні Асоціації міст України ми знайдемо компроміс у формуванні держбюджету на наступний рік, враховуючи потреби та видатки місцевих громад», - сказав мер Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, КП «Житомирводоканал» є учасником проекті Світового банку з розвитку міської інфраструктури: після підписання двох договорів воно було рекредитовано Мінфіном, з коштів позики Світового банку, на суму близько 30 млн доларів США, після реструктуризації проекту Світовий банк збільшив суму для «Житомирводоканалу» до майже 40 млн доларів США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі