Економіка

Чи очікувати житомирським підприємствам-спрощенцям збільшення граничного обсягу річного доходу

25 October 2017, 12:20

1 січня 2016 року набрали чинності зміни до податкового законодавства, згідно з якими ставка єдиного податку для юридичних осіб 3-ї групи збільшилася, а граничний обсяг річного доходу встановлений на рівні 5 млн гривень.

У зв’язку з гіперінфляцією та збільшенням вдвічі з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати житомирських підприємців цікавило, чи не планується внести зміни до податкового законодавства, збільшивши граничний обсяг річного доходу для підприємств-спрощенців 3-ї групи.

Житомир.info переадресував це питання Міністерству фінансів України.

«Наразі підвищення граничного обсягу річного доходу не є економічно доцільним. І статистика це підтверджує. У 2016 році 97,1% юридичних осіб – платників єдиного податку третьої групи задекларували дохід у сумі до 4 млн. грн. Тобто майже всі вони працюють в рамках меншого (4 млн. грн.) ніж максимально дозволений дохід у 5 млн. гривень. Тому підстав збільшувати граничний обсяг немає», - коментує прес-служба Мінфіну.

Статистика також показує, що минулого року майже 98% фізичних осіб – платників єдиного податку третьої групи задекларували дохід у сумі до 4 млн. грн.

«Взагалі-то, мета спрощеної системи оподаткування – це створення сприятливих податкових умов для відкриття бізнесу. Але коли бізнес починає зростати, логічним є перехід на загальні умови оподаткування. Спрощена система не була створена для того, аби бізнес нескінченно продовжував на ній сидіти. Але багато хто зараз зловживає системою. Особливо це стосується великого бізнесу, який чомусь думає, що розділивши своє підприємство на кучу ФОПів він може не сплачувати податки в повній мірі та «оптимізувати» свої витрати. Але всім зрозуміло, що «в кімнаті є слон». І зараз ми працюємо над тим, щоб зменшити можливості для зловживань такими «слонами», - прокоментував міністр фінансів Олександр Данилюк.

Відповіді міністра фінансів на запитання Житомир.info щодо відшкодування податку на додану вартість підприємствам Житомирської області, іноземні інвестиції, майбутнє Житомирської митниці та ліквідацію податкової міліції читайте тут 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі