Події

У поліції розповіли про розслідування вбивства 17-річної дівчини у Житомирській області: встановили п’яту особу, причетну до злочину

25 October 2017, 15:12

Про обставини побиття 17-річної дівчини у Житомирській області, яка напередодні померла від отриманих травм, розповів начальник ГУНП в Житомирській області та начальник Малинського відділення поліції.

Вони повідомили, що встановили 5-го, причетного до злочину. Одній із кривдниць неповнолітньої вже обрали запобіжний захід.

«Нами встановлені всі особи, які брали участь в цьому злочині. Це молоді люди від 20 до 22 років: 2 чоловіка, 3 жінки брали участь у скоєнні цього злочину. Всім встановленим особам оголошена підозра в скоєнні злочину, одній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, решті обирається запобіжний захід. Ті, хто брав участь у скоєнні цього злочину, також будуть взяті під варту. Решті, можливо, буде оголошено домашній цілодобовий арешт», - сказав Вячеслав Печененко.

П’ятим підозрюваним виявився двоюрідний брат чоловіка, який брав участь у побитті. Вже після вчинення злочину його позвали на місце події, попросивши пересвідчитися, чи жива потерпіла. Переконавшись, що дівчина жива, він не надав їй допомогу і не викликав «швидку». Нині йому оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 136 (Ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані), вирішується питання про застосування до нього міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Під варту вже взяли 21-річну дівчину, яка безпосередньо наносила травми потерпілій, причиною стали 500 грн, які 17-річна нібито вкрала влітку у її родича.

«Спочатку конфлікт, який виник в будинку і продовжився на вулиці, він був практично вичерпаний. Після того, як туди почала втручатися мати і вітчим, всі вирішили вийти на вулицю і Олефіренко сказала, що ми, мабуть, заберемо її з собою. І коли вони прийшли на розвалене приміщення хімскладу, то у процесі розпиття спиртних напоїв підозрювана взяла ініціативу в свої руки. Вона її била з ноги, вона її била цеглою, вона її била просто руками. І тому на сьогодні ми схиляємося (до думки), що причинний зв’язок смерті нашої потерпілої є нанесення побоїв саме підозрюваною, якій оголошено про відповідну статтю. Дійсно, сім’я підозрюваної в полі зору поліції знаходиться останніх років 5. Батько раніше судимий за злочини проти життя та здоров’я людини, її чоловік на сьогодні притягується до кримінальної відповідальності, і на даний час вона сама також притягується до кримінальної відповідальності», - розповів начальник Малинського відділення поліції ГУНП в Житомирській області Михайло Старовойт.

У поліції також повідомили, що батьки потерпілої зловживали спиртним і не займалися вихованням дочки.

«За моїм підписом на ім’я голови ОДА надіслано лист про проведення службової перевірки по притягненню до відповідальності працівників служби дітей Малинської РДА», - зазначив Вячеслав Печененко.

Як повідомляв Житомир.info, 24 жовтня в малинській лікарні померла 17-річна дівчина, яку в ніч з 17 на 18 жовтня побили та покинули на призволяще друзі. Одну з дівчат, яка брала участь у звірячому побитті неповнолітньої в Малині, суд узяв під варту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі