Влада

Управління ДСНС у Житомирській області через депутатів хоче поскаржитися Кабміну на погане фінансування

26 October 2017, 12:12

Управління ДСНС України у Житомирській області пропонує депутатам облради звернутися до Кабінету міністрів з приводу недостатнього фінансування з держбюджету пожежно-рятувальних підрозділів області.

Проект рішення сесії щодо направлення відповідного звернення опублікований на сайті обласної ради 25 жовтня.

«Сума коштів, яка виділяється із державного бюджету для забезпечення реалізації завдань за призначенням пожежно-рятувальних підрозділів на території області, є недостатньою. Зважаючи на це, обласною радою щороку приймаються рішення щодо виділення пожежникам області коштів для матеріально-технічного забезпечення їх підрозділів. У цілому із обласного бюджету у 2016 році було залучено субвенцій на суму 1 млн. гривень. Усі ці кошти використано на придбання спеціального аварійно-рятувального, пожежно-технічного обладнання, запасних частин, речового майна, пально-мастильних матеріалів. Слід зазначити, що в обласному бюджеті не передбачаються кошти для фінансування діяльності підрозділів управління ДСНС України в області, але, враховуючи важливість ситуації, що складається із матеріально-технічним забезпеченням, обласною радою у цьому році управлінню виділено 600 тис. гривень, на черговій сесії депутати прийняли рішення про виділення коштів у сумі 350 тис. гривень. Такі рішення є винятковими і носять разовий характер», - йдеться у зверненні.

Прохання від депутатів обласної ради – передбачати у повному обсязі фінансування потреби підрозділів управління ДСНС України у Житомирській області для якісного виконання повноважень за призначенням.

Звернення планують розглянути на тринадцятій сесії обласної ради 2 листопада 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, депутат Житомирської облради Ігор Романський пропонує направити звернення до Верховної Ради щодо законодавчого врегулювання права громадян України на володіння зброєю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі