Події

Комісія управління Держпраці з’ясувала, як помер машиніст на підприємстві у Малині

26 October 2017, 13:19

Комісія, утворена управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався з машиністом насосної установки товариства з обмеженою відповідальністю «Малин Енергоінвест».

Про це інформує прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«23 вересня 2017 року, у приміщенні каналізаційно-насосної станції у місті Малин, працівники ТОВ «Малин Енергоінвест» виявили смертельно травмованого машиніста насосної установки. На місці настання нещасного випадку працівники побачили, що захисний кожух муфти насосу був знятий, неподілік лежали робочі інструменти, частини одягу потерпілого були намотані на муфтовому з’єднанні та знаходились на підлозі приміщення. Встановлено, що ймовірно потерпілий здійснював ремонт технологічного обладнання без його зупинки. Внаслідок такого порушення вимог безпеки, його одяг затягло і намотало на рухому частину механізму, в результаті чого працівник отримав смертельні травми грудної клітини, порожнини живота, рук та ніг», - йдеться у повідомленні.

За словами спеціалістів, серед причин, які призвели до нещасного випадку: порушення потерпілим вимог безпеки під час експлуатації обладнання та устаткування каналізаційно-насосної станції, недостатній оперативний контроль керівника служби водопостачання і обслуговування житлового фонду ТОВ «Малин Енергоінвест» за станом охорони праці та контроль за виконанням працівниками посадових обов’язків, а також неналежний контроль відповідального інженера за дотриманням працівниками правил поводження з механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва.

«Даний нещасний випадок визнається таким, що пов’язаний з виробництвом і береться на облік ТОВ «Малин Енергоінвест». Управлінням Держпраці у Житомирській області вже запропоновано ряд заходів щодо усунення причин настання нещасного випадку», - повідомили в управлінні Держпраці.

Як повідомляв Житомир.info, 23 вересня 2017 року на підприємстві у Малині загинув машиніст.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі