Події

Житомирські митники вилучили соснові бруси, які під виглядом дощок намагалися відправити в Європу

27 October 2017, 10:13

Житомирська митниця ДФС припинила спробу вивезення до країн ЄС «ділової деревини».

Про це 26 жовтня повідомила прес-служба Житомирської митниці.

«Нещодавно до митного поста «Коростень» Житомирської митниці ДФС директором одного з підприємств Житомирщини до митного оформлення в режимі «експорт» заявлено товар «Пиломатеріали не обрізні соснові» за кодом УКТЗЕД 4407109300. Під час здійснення митного контролю було проведено митний огляд за результатами якого  виявлено частину товару у кількості 32 м3, яка не відповідає заявленому у митній декларації та має декларуватись за кодом УКТЗЕД 4403203900», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» тимчасово, строком на 10 років, забороняється вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту лісоматеріалів необроблених (код 4403 УКТЗЕД), а саме, деревних порід сосни – з 1 січня 2017 року.

«Таким чином, декларантом не заявлено за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про товари, транспортні засоби комерційного призначення, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, а саме описової частини товару, який дає змогу ідентифікувати та класифікувати товар згідно коду УКТЗЕД 4403203900», - повідомляють митники.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України. Товар – брус двухкантний, орієнтовною вартістю 72 тис. грн., вилучено. Справу буде скеровано до суду, який визначить міру відповідальності.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 1 листопада 2015 року діє заборона на вивезення за кордон найбільш цінних, твердих сортів деревини, з 1 січня 2017 року – заборона на експорт сосни. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі