Події

На кордоні з Білоруссю житомирські митники вилучили два автомобілі з польськими номерами

27 October 2017, 12:39

Працівники управління протидії митним правопорушенням Житомирської митниці ДФС в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Виступовичі» митного поста «Північний» вилучили транспортні засоби особистого користування,що намагались перемістити через митний кордон України за підробленими документами.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської митниці.

«У першому випадку, під час митного контролю легкового автомобіля марки FordGalaxy, польської реєстрації, під керуванням громадянина України, який слідував з Республіки Білорусь в Україну працівниками виявлено підроблене доручення на керування згаданим транспортним засобом. У другому випадку, під час митного контролю легкового автомобіля марки OpelVectra, польської реєстрації, під керуванням громадянина України, який слідував з України в Республіку Білорусь в працівниками виявлено підроблене доручення на керування згаданим транспортним засобом», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що громадяни України вчинили дії, спрямовані на переміщення транспортних засобів з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом.

«За ознаками ч.1 ст. 483 Митного кодексу України складено протоколи про порушення митних правил,транспортні засоби марки FordGalaxy та OpelVectraвилучено. Їх вартість буде встановлена додатково. Міру відповідальності у справах буде визначати суд», - інформує Житомирська митниця.

Митники нагадують, що ч.1 ст.483 Митного кодексу України передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

 

Фото митниці

Як повідомляв Житомир.info, на митному пості «Коростень» припинили спробу вивезення до країн ЄС «ділової деревини».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі