Влада

Патрульні Житомира попередили про евакуацію автомобілів, які займають парковки для інвалідів

27 October 2017, 13:10

З 26 жовтня вступає в силу Закон України «Про посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю».

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила патрульна поліція Житомира.

«Закон вносить зміни до деяких нормативно-правових актів, в тому числі до КУпАП, в якому додається ч.5 ст.122: «Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака «Водій з інвалідністю» - тягнуть за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян» (від 1020 грн до 1700 грн)», - інформують патрульні.

Вони також звертають увагу, що за стоянку/паркування на місцях для інвалідів передбачена евакуація автомобіля.

«Причому згідно нової редакції ст. 265-2 КУпАП суттєве перешкоджання в цьому випадку не потрібне. Транспортний засіб може евакуюватись з місця паркування для інвалідів, якщо у нього немає відповідного знака «Водій з інвалідністю», незалежно від того, перешкоджає він чи ні», - наголошує патрульна поліція.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на парковках біля торгових центрів, лікарень, авто- та залізничного вокзалу є місця для паркування автомобілів людей з інвалідністю, які позначені спеціальною розміткою і знаком. Відповідно до пункту 22 Правил паркування транспортних засобів, таких місць має бути 10% від загальної кількості, але не менш як одне.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі