Місто

За знімок хлопчика з гірського села в Гімалаях житомирянин отримав перемогу в міжнародному фотоконкурсі

30 October 2017, 12:47

За фото хлопчика з гірського села Прок у Гімалаях житомирянин Антон Янковий отримав перемогу в престижному міжнародному фотоконкурсі IMS Photo Contest.

Про це чоловік написав на своїй сторінці у Facebook.

«За останній рік я брав участь лише в одному конкурсі – найбільш авторитетному спеціалізованому конкурсі на гірську тематику IMS Photo Contest . І цього разу мені пощастило виконати ще одну свою мрію, посісти перше місце і отримати звання Best Mountain Photo of the Year у номінації Mountain Faces з солідним грошовим призом і всіма почестями !!!!! Юххууу!», – написав Янковий.

Цього року церемонія нагородження відбувалася в містечку Бріксен в Доломітових Альпах (Італія). Сам фотограф із Житомира не зміг приїхати. За збігом обставин Антон Янковий у цей час якраз перебував у селі Прок, де колись зробив знімок, який приніс йому перемогу.

«На жаль, бути присутнім в Італії на церемонії нагородження я не міг, поїхав мій брат. А я, за абсолютно дивним збігом обставин, в день нагородження перебував з групою в районі восьмитисячника Манаслу, саме в тому селі, де був зроблений цей портрет (Прок, 2380 м).
Цього року я привіз із собою з десяток віддрукованих фотографій з портретами жителів Проку. На жаль, серед дітей вдалося знайти всього одну маленьку дівчинку. Всі інші діти вже роз'їхалися на навчання по монастирях у різні регіони Непалу, в тому числі і зображений на призовому фото хлопчина»,  – написав Янковий.

Як повідомляв Житомир.info, в ексклюзивному інтерв’ю житомиряни Марія Вербовська та Антон Янковий, які пережили землетрус в Непалі, розповіли про свої переживання під час трагедії, евакуацію українців з Катманду та свої плани на майбутнє.

Фото зі сторінки Антона Янкового

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі