Економіка

Фермери з Житомирської області претендують на компенсацію в 3 млн грн за посіви гречки та льону

30 October 2017, 12:55

Аграрії Житомирської області подали до ОДА 13 заяв на відшкодування за посіви льону та 26 заяв – за посіви гречки.

Про це 30 жовтня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на управління агропромислового розвитку.

«На сьогодні маємо 13 заяв на відшкодування посівів льону, це більше 2 тисяч гектарів на загальну суму 1,9 млн грн, і 26 заяв на відшкодування посівів гречки – близько 3 тисяч гектарів на суму 1,1 млн грн», – розповіла начальник відділу організаційно-правового, адміністративно-господарського забезпечення та мобілізаційної роботи Ніла Гижко.

Спеціальна бюджетна дотація з обласного бюджету спрямовується сільськогосподарським підприємствам:

  • у розмірі 2,0 тис. грн на вирощування 1 га льону-довгунцю та 0,7 тис. грн на вирощування 1 га льону олійного;
  • у розмірі 300 гривень на вирощування 1 га гречки на зерно.

Нагадаємо, у червні цього року сесія облради затвердила Програму розвитку агропромислового комплексу області на 2016-2020 роки. У ній передбачається підтримка фермерських господарств за рахунок коштів обласного бюджету. Фермери можуть отримати 300 грн за 1 га посіву гречки та 2 тис. грн за вирощування 1 га льону.

За детальною інформацію про отримання дотації звертайтеся до управління агропромислового розвитку ОДА за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 3/14, телефон: (0412) 47-47-50.

Як повідомляв Житомир.info, минулого місяця в Житомирській ОДА прийняли 147 заявок на компенсацію доїльних апаратів, більше половини – з Любарського району. Триває прийом заявок для отримання компенсацій з обласного бюджету за вирощування гречки льону, виробництво органічної продукції, приріст поголів’я корів тощо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі