Події

У Житомирі на хабарі у 10 тис. грн впіймали спеціаліста Держгеокадастру

31 October 2017, 12:35

На Житомирщині прокуратура спільно із працівниками управління захисту економіки та Нацполіції в області затримали із хабарем на суму 10 тис. грн держслужбовця регіонального Держгеокадастру.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди головним спеціалістом головного управління Держгеокадастру в області, за ч. 3 ст. 368 КК України. У ході досудового розслідування у понеділок, 30 жовтня 2017 року, прокуратурою області спільно із працівниками управління захисту економіки в області та слідчого управління головного управління Нацполіції в області у центрі Житомира затримано головного спеціаліста відділу контролю за використанням та охороною земель управління з контролю за використанням та охороню земель головного управління Держгеокадастру в області під час одержання ним неправомірної вигоди на суму 10 тис грн», - йдеться у повідомленні.

Як інформують правоохоронці, використовуючи своє службове становище, 26-річний службовець вимагав та отримав від керівника одного з міських управлінь неправомірну вигоду у розмірі зазначеної суми за не притягнення його до адміністративної відповідальності за невиконання припису про усунення виявлених порушень у сфері природних ресурсів. 

«Неправомірну вигоду вилучено. На даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення посадовця від посади. Досудове розслідування проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області. Довідково: санкція зазначеної статті передбачає покарання -  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», - повідомили в прокуратурі.

Фото прокуратури

Як повідомляв Житомир.info, 7 вересня у Малині на хабарі затримали сільського голову, який оцінив свої послуги у 500 доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі