Місто

У Житомирі презентували концепцію розвитку велоруху та розповіли, як збираються втілювати її на практиці

31 October 2017, 15:56

Розвивати велосипедну інфраструктуру, збільшувати кількість велопарковок та популяризувати їзду на ровері – так збираються втілювати на практиці концепцію розвитку велоруху у Житомирі.

Про це уповноважений з розвитку велоруху міської ради Олександр Папірний розповів під час Другого форуму міської мобільності 31 жовтня, - повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Окрім того, що велосипед це – транспортний засіб пересування, що приводиться в рух мускульною силою людини, також він є спортивним засобом пересування, який потребує додаткової спортивної інфраструктури в місті. Повсякденне використання велосипеду в місті як транспорту викличе наступні ефекти: екологічний, економічний, політичний, збільшить туристичну привабливість міста, підвищить рівень безпеки серед учасників дорожнього руху, а також покращить здоров’я житомирян.  Але для цього необхідно розвивати велосипедну інфраструктуру», - розповів Олександр Папірний

Презентуючи концепцію, Папірний розповів про можливі шляхи її реалізації: створення мережі велопарковок та умов для перевезення велосипеду в громадському транспорті, туристичну навігацію, а також про популяризацію велосипеда шляхом проведення масових заходів. 

Форум міської мобільності відбувся в Житомирі вже вдруге. Організаторами є Житомирська міська рада та німецька урядова компанія «DEUTSCHE GESELLSCHAFT FÜR INTERNATIONALE ZUSAMMENARBEIT (GIZ) GMBH»  в рамках проекту «ІНТЕГРОВАНИЙ РОЗВИТОК МІСТ В УКРАЇНІ».

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2018 року у Житомирі може з’явитись більше тисячі велосипедів напрокат.

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі