Місто

Майже 200 житомирських школярів вчаться плавати за бюджетні кошти, навесні хочуть набрати ще більше

3 November 2017, 09:59

У Житомирі вже місяць тривають безкоштовні уроки плавання для школярів, організовані управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міськради.

Про це 3 листопада повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

«Відділ з питань фізичної культури та спорту управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради продовжує організацію навчання плаванню  дітей міста Житомира – «Уроків плавання», які розпочалися 2 жовтня і триватимуть по 24 листопада 2017 року. Заняття відбуваються в басейні «Lime fitness». На заняття записалися 10 груп, які відвідують басейн один раз на тиждень. Кожна група дітей відвідає вісім занять»,- повідомила міськрада.

Повідомляється, що до «Уроків плавання» долучились 196 дітей з таких навчальних закладів: міський ліцей № 2, ЗОШ № 10, ЗОШ № 14, ЗОШ № 19, ЖЕЛ № 24, ЗОШ № 30, ЗОШ № 36, школа «Всесвіт» та школа «Сяйво».

У мерії нагадують: «уроки плавання» в Житомирі тривають вже другий рік. Учні 2-5 класів навчальних закладів міста отримують можливість впродовж двох місяців безкоштовно займатися плаванням у супроводі професійних тренерів.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Ірина Ковальчук розповіла Житомир.info, що навесні 2018 року на заняття планують набрати ще більше груп, оскільки серед учнів початкових класів вкрай низький відсоток тих, хто вміє плавати або хоча б триматися на воді.

«Це взагалі є проблемою не лише Житомира. В Україні 70% дорослих людей не вміють плавати. Будемо намагатися виправити цю ситуацію», - сказала Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, на початку року управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради набирало учнів 2-5 класів для занять з плавання за рахунок міського бюджету. Повідомлялося, що заняття проводитимуться в плавальному басейні «Lime fitness» по вул. Кибальчича, 9, а учасники проекту «Уроки плавання» отримають сертифікати. На весняно-осінній сезон влада Житомира збиралась збільшити кількість учнівських груп і таки збільшила їх з 8 до 10.

Як повідомляв Житомир.info, рік тому безкоштовні уроки плавання проводились для учнів всього трьох шкіл.

Фото міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі