Культура

Маленьких житомирян запрошують малювати для соціального проекту «Мистецтво порозуміння»

6 November 2017, 13:22

У Житомирі стартував проект «Мистецтво порозуміння» спільно з Британською Радою в Україні.

Про це 6 листопада Житомир.info повідомила співкоординатор проекту Людмила Золотюк. 

«Упродовж листопада–грудня 2017 року в Житомирі діятиме соціальний проект «Мистецтво порозуміння». Проект підтримала Британська Рада в Україні в рамках програми розвитку міжкультурного діалогу і соціального розвитку «Active Citizens Ukraine». Ініціатива покликана організувати арт-майданчик, де матимуть нагоду зустрітися художники, педагоги, батьки, діти з інвалідністю, активні, творчі мешканці нашого міста. Основне завдання проекту – створити можливості для дітей із інвалідністю представити свої художні здібності в колі житомирян», - йдеться у повідомленні.

«Рівень розвитку суспільства залежить від того, як воно ставиться до найбільш вразливих своїх верств. В українському суспільстві поки що вони почуваються не надто комфортно, адже люди з інвалідністю досі перебувають на маргінесах. Украй прикро, що в нас продовжує зберігатися тенденція, за якої ми воліємо не помічати поруч дітей із особливими потребами і вони з їхніми батьками теж намагаються бути непомітними і жити непримітним життям. Але серед таких діток стільки талановитих особистостей, що, ігноруючи їхню творчість, ми власноруч утворюємо чорну діру в полотні сучасного мистецтва. Саме тому ми вирішили розпочати пошук талантів серед дітей Житомира, пошук без меж та кордонів, щоб зібрати їх в одному місці в один час для знайомства, спілкування, презентації їхніх творчих напрацювань та розвитку творчих здібностей», – пояснюють координатори проекту.

До участі в акції запрошуються талановиті діти, поміж творчих робіт дуже бажані й очікувані малюнки дітей із особливими потребами.

«Тема малюнка вільна. Розмір малюнка відповідний аркушу формату А4. Техніка довільна. На власний смак і розсуд також можна обрати матеріали: фарби, олівці, фломастери, пастель... Кожен учасник має право запропонувати два власних малюнки. Творчі роботи учасників будуть представлені на спільній мистецькій виставці у грудні 2017 року, автори отримають запрошення на виставку малюнка й солодку кіновечірку, заохочувальні подарунки, ще приємні сюрпризи! Організатори приймають малюнки маленьких і юних авторів до 24 листопада цього року», - повідомляють координатори.

Навколо акції об’єдналися і працюють громадські організації «Берегиня Полісся» та ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив» у партнерстві з «Клубом елітарного кіно», що діє при Житомирському коледжі культури і мистецтв імені Івана Огієнка, Житомирською обласною універсальною науковою бібліотекою імені О. Ольжича, Житомирським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Житомирі пройшов фестиваль кіно про людей з особливими потребами та соціальну інклюзію. За індивідуальною програмою в місті навчається майже 300 школярів.
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі