Місто

У будинках офіцерського складу в Житомирі холодні батареї, з причинами розбирається комісія

6 November 2017, 16:43

У будинках офіцерського складу (БОС) в Житомирі на Богунії нема тепла, хоча котельня працює.

Про це на електронну адресу Житомир.info 5 листопада написав житель будинку № 8/19 БОС Олег.

«Добрий день, допоможіть. БОС 8/19 кілька днів зовсім без опалення. Ми зверталися в 14 ЖЕК, особисто до начальника Бориса Івахно. Дзвонили в інформаційний центр. За дві доби не зроблено нічого! Подібна ситуація з нашим будинком відбувається постійно, щотижня і протягом усіх 20 років, скільки тут живемо (...). Будинок на 2 під’їзди, 9-поверховий», - написав Олег.

Уранці 6 листопада він поскаржився, що будинки й досі без опалення, у квартирах холодні й мокрі батареї.

«А рахунки будуть космічні - котельня-то працює відмінно!», - зазначає читач.

Начальник КВЖРЕП №14 Борис Івахно розповів Житомир.info, що 6 листопада в БОСах працює комісія за участю представників ЖЕКу і підприємства «Житомиртеплокомуненерго».

«Зараз у мене на будинку №8/19 комісія: головний інженер, представник Житомиртеплокомуненерго, вони там розбираються. Справа в тому, що в 2013 році тепловий елеватор був переданий на баланс ЖТКЕ, тому ми самі не маємо права до нього лізти. Вважаю, що вся ця історія з холодними батареями – не що інше, як диверсія, щоб заганьбити честь комунального підприємства», - висловився Борис Івахно.

Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» міської ради Дмитро Рогожин пояснив Житомир.info,  що жителі не будуть платити за неотримане тепло, якщо був вчасно складений відповідний акт.

«У разі проблеми з недоотриманим теплом, а я знаю, що в БОСівських будинках ЖЕК вчинив безпорадно при запуску, повинні бути складені відповідні акти. Разом з нашим начальником дільниці і директором ЖЕКу задокументувати, коли, від якого часу немає тепла, і тоді на ці дні нічого нараховуватися не буде. Тільки це слід робити оперативно і не затягувати, щоб відкоригувати суми в платіжках. У будь-якому разі сподивачі отримають платіжки менші, тому що будинок пізніше запустився, плюс перерахунок по погоді. Якщо ЖЕК не прийшов – жителі мають набрати номер диспетчера теплокомуненерго 554-000, повідомити, в якому будинку проблема, попросити заактувати і не нараховувати плату за тепло. За вказаною адресою виїдуть наші представники, заактують проблему, і споживачі не платитимуть», - пояснив Дмитро Рогожин.

Він також зауважив, що в Житомирі всього один будинок не отримує тепло з причини ремонту на тепломережах – по вулиці Покровській, 159.

«Є ще один будинок, де ЖЕК робить внутрішній ремонт на Вітрука – домовий ввід, і на одному будинку по Східній, 69 встановлюється тепловий лічильник. Що таке встановлення домового лічильника. Це зупинили на 2 години, врізали, поставили і запустили. І будинок цього не відчув. Решта проблем з теплом – це до ЖЕКів», - прокоментував директор «Житомиртеплокомуненерго».

Пояснення Рогожина щодо нарахування житомирянам плати за опалення місць загального користування в багатоквартирних будинках - тут.

Мікрорайон "БОС", скрін з гугл-карти

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі