Культура

На Міжнародній хореографічній асамблеї у Житомирі назвали імена переможців

7 November 2017, 15:54

Класичний балет та сучасні танці, грандіозним концертом завершилася Міжнародна хореографічна асамблея у Житомирі. Сотні дітей із 5 країн світу виступали на одній сцені з визнаними зірками Катериною Кухар, Олександром Стояновим й Тісато Ісікава.

Привітав учасників та гостей народний депутат Борислав Розенблат.

«Я дуже радий, що сьогодні стільки діточок в цьому залі. Я вірю в те, що їм не доведеться їздити кудись для того, щоб подивитися найкращі балетні виступи. Я хочу, щоб у Житомирі з’явилася справжня балетна трупа і наш театр був не тільки драматичним, щоб дійсно в ньому була і опера, і балет», - сказав Борислав Розенблат і подякував засновниці фестивалю Інні Бурдейній.

«Я вірю в те, що завдяки таким, як ви, наш Житомир стає набагато красивішим, набагато культурнішим, а найголовніше - більш знаним», - сказав нардеп.

Ще тоді, коли Інна Бурдейна тільки мріяла про створення такого свята танцю, Благодійний фонд родини Розенблат повірив у те, що хореографічна асамблея має майбутнє, і підтримав її.

«Коли 3 роки тому Інна Бурдейна висловила таку ідею, вона мені здалася досить сміливою. Я знаю, що дуже багато людей сприймали цю ідею досить скептично. Але не зважаючи на все Інні вдалося цей шлях пройти. І я радію, що з першого дня ми долучилися до проведення хореографічної асамблеї. І сьогодні ми бачимо масштаб, сьогодні ми бачимо, що це потрібно. Саме зараз пишеться історія Житомира. Житомир повертає собі звання культурної столиці, яким він був багато років тому», - зазначила голова благодійного фонду Родини Розенблат Олена Розенблат.

Привітала присутніх і голова журі Катерина Кухар.

«Ось і пролетіли три дні нашої Міжнародної асамблеї. Я хочу подякувати всім за вашу любов, за вашу теплоту, за ваші аплодисменти, за ваше натхнення і за ваші серця. Ваші танці були просто прекрасні. Сьогодні ми, звичайно, роз’їжджаємося, але будемо продовжувати свою творчу роботу, наш творчий шлях. І кожен день присвячувати найважливішому - мистецтву, нашому улюбленому танцю», - сказала Катерина Кухар.

Кульмінацією фестивалю стає церемонія нагородження.

Гран-прі вибороли представники школи сучасного танцю «Totem dance school», а також соліст Національної опери України ім. Тараса Шевченка Даніїл Сілкін.

Кубок міського голови отримала танцювальна студія «Фейм» із Польщі. Кубок мецената - один із наймолодших учасників асамблеї Святославу Горячому.

І учасники, і організатори упевнені - Міжнародна хореографічна асамблея імені Наталії Скорульської житиме й надалі і щороку збиратиме у Житомирі танцюристів із різних країн.

«Я просто дуже люблю свою справу, я люблю танець і мені приємно, що доля випала мені відкрити ім’я Наталії Скорульської для житомирян, для Житомирщини і для всього світу. Ми щасливі приймати сьогодні 5 країн. Більш ніж 500 учасників з різних колективів і солістів. Дуже приємно, що дуже велика увага сьогодні звертається на класичний танець, танець модерн, який сьогодні є світовою тенденцією. Це ті напрямки, які сьогодні дозволяють досягнути максимально універсальності розвитку людини», - зазначила директор Міжнародної хореографічної асамблеї ім. Н. Скорульської Інна Бурдейна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі