Влада

Житомирська прокуратура чекає від студентів «підказок», як працювати прокурору

9 November 2017, 15:57

У Житомирській області до 1 грудня 2017 року проводиться конкурс творчих робіт на тему прокурорсько-слідчої діяльності серед студентів, які навчаються за спеціальністю «Право».

Про це 9 листопада повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Генеральною прокуратурою України та Міністерством освіти та науки України підписано наказ від 13.10.2017 № 289/1375 «Про співпрацю та комунікацію між відомствами». У рамках цього Наказу запроваджено щорічне (до 1 грудня) спільне проведення конкурсу творчих та/або наукових робіт на тему прокурорсько-слідчої діяльності серед студентів, які навчаються за спеціальністю 081 «Право» на всіх рівнях вищої освіти. Перший такий конкурс творчих робіт оголошено Міністерством освіти та науки України 25 жовтня 2017 року», - інформує прес-служба.

На базі регіональних прокуратур вже створили комісії з оцінки робіт студентів, до складу яких увійдуть прокурори, представники департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій та вищих навчальних закладів (за згодою), які за наслідками вивчення робіт оберуть 20 найкращих та скерують до Генеральної прокуратури України, де буде проведено фінал конкурсу. 

Нагородження переможців відбудеться 13 грудня 2017 року, їх роботи опублікуються в офіційному виданні «Вісник прокуратури», з авторами зустрінеться керівництво прокуратури Житомирської області та Генеральної прокуратури України.

Так, учасникам конкурсів запропоновані наступні теми робіт: «7 кроків до покращення роботи прокурора»; «7 кроків прокурора назустріч суспільству».

«Роботи студентів вищих навчальних закладів м. Житомира, а також житомирян, які навчаються за спеціальністю 081 «Право» на всіх рівнях вищої освіти в інших регіонах, необхідно надіслати на електронні адреси прокуратури Житомирської області kadry@zhit.gp.gov.ua та zhitomkor@ukr.net до 17 листопада 2017 року», - інформує прес-служба відомства. 

В листі необхідно вказати прізвище, ім’я, по батькові, вищий навчальний заклад, у якому навчаєтесь, курс та спеціальність, а також засоби зв’язку – телефон, електронна адреса та адреса місця проживання.

Основним критерієм оцінки робіт є новизна, креативність та реальність впровадження пропозицій в діяльність органів прокуратури. Інші вимоги до робіт на сайті прокуратури.

Нагадаємо, 3 листопада 2017 року Рада прокурорів України звільнила з посади прокурора Житомирської області у зв’язку з неналежним виконанням посадових обов’язків Дмитра Лубчука, повторно призначеного на цю посаду в серпні 2017 року. До нього прокурорське крісло займав Любомир Війтович.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі