Влада

Новий заступник мера Житомира обіцяє взимку «чорні дороги», а Ткачука залишили, щоб він завершив розпочате

9 November 2017, 19:38

Водогони, ремонти доріг та утримання житлового фонду міста – тепер у міській раді за усе це та й загалом за сферу ЖКГ відповідатиме новий заступник мера Житомира. Депутати звільнили з посади Олександра Фещенка, який ще до голосування про свою відставку подякував депутатам за роботу. Потому на посаду заступника міського голови призначили Сергія Кондратюка, який до цього працював начальником управління державного архітектурно-будівельного контролю та начальником управління житлового господарства. Новопризначений заступник мера розповів про основні задачі, які бачить перед собою на посаді.

«Сьогодні в першу чергу це – проходження опалювального сезону. Щоб ми не говорили, у нас на сьогодні створено в місті Житомирі 245 ОСББ. Ми розуміємо, що ці фахівці, які очолюють ОСББ, насправді вони недостатньо кваліфіковані. І нам буде необхідно їх навчити, необхідно буде допомагати їм, щоб опалювальний сезон пройшов гідно, а наші жителі були в комфорті та в теплі. Наступне питання – це, звичайно, благоустрій. Благоустрій – це не тільки капітальні ремонти, благоустрій це у нас, в тому числі, робота спецтехніки з прибирання снігу, з чим у нас виникають великі проблеми. У цьому році заплановано не тільки посипання доріг піщано-сольовою сумішшю, а також передбачений полив розчином, який називається бішофіт. Я думаю, що основні дороги в центральній частині міста будуть без снігу і нарешті у нас будуть чисті, як ми говоримо «чорні дороги», - розповів Сергій Кондратюк.

На сесії мали розглянути також і питання про звільнення ще одного заступника міського голови, однак під час формування порядку денного його виключили із переліку. Чи варто звільняти Дмитра Ткачука із посади «транспортного» заступника мера обговорювали на погоджувальній раді перед сесією. Голови майже усіх фракцій в міській раді одностайно кажуть: до Ткачука запитань багато, але він має завершити процеси, розпочаті в транспортній галузі.

«Є помилки в Ткачука, звичайно, ми згодні з цим. Але не помиляється той, хто нічого не робить. В нього дуже багато цікавих ідей. Ми ухвалили рішення все-таки дати йому довести цей проект по валідаторам», - каже голова фракції ВО «Свобода» Віктор Брокарєв.

«У нас дуже багато питань до Дмитра Ткачука, ми не один раз їх висловлювали. Хотілось, щоб ті питання він вирішував. Для нас незрозумілим є питання встановлення валідаторів в приватному транспорті, незрозуміло, як це буде проходити», - розповідає голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка Олександр Ракович.

«Фракція «Самопоміч» також висловила точку зору, що Ткачук має залишитись, тому що є багато проектів, які він започаткував, і він має їх закінчити і нести за те відповідальність. Якщо людина сьогодні піде, то хто буде відповідати? Це перше. По-друге, хто гарантує, що коли прийде нова людина на цю посаду, що вона закінчить ці проекти? У людини є абсолютно своє бачення. Тому наша фракція висловлювала позицію, що Ткачук має бути», - переконана голова фракції Об’єднання «Самопоміч» Наталія Чиж.

З претендентом, який мав замінити Дмитра Ткачука в кріслі заступника міського голови, депутати теж спілкувались і кажуть приблизно одне й те саме: його бачення йде в розріз із тим, що зараз відбувається із транспортною системою міста.

«Ми вважаємо, і ми це обговорювали, що кандидат, якого нам запропонували, він напевне не є настільки фахівцем, щоб знову робити якісь зміни. Багато питань нас цікавили і відповіді були для нас не зовсім такими, які нас могли підштовхнути, щоб ми за нього проголосували. Ми прийняли рішення, що не будемо голосувати на підтримку нового кандидата на посаду заступника міського голови», - розповіла голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк.

«Нас на фракції збентежило, що коли ми поставили питання пану Осипову, про те наскільки він вважає програму розвитку електротранспорту в місті правильною, наскільки він вважає, що ми рухаємось в правильному напрямку, ми отримали несподівану відповідь, що система електронного квитка – не така, валідатори взагалі не потрібні. І виявляється, що приходить заступник, який каже: ми не туди рухаємось, рухаймося кудись в інший напрям», - пояснила голова фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко.

Нагадаємо, на сесії міської ради 9 листопада за звільнення Олександра Фещенка з посади заступника мера проголосували 28 депутатів, за призначення на його місце Сергія Кондратюка – 34.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі