Влада

Депутати міськради хочуть притягнути до відповідальності суддю, який розглядав позов проти ПАТ «Житомиргаз»

10 November 2017, 10:56

Притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю, через якого житомиряни не можуть продовжувати суди проти ПАТ «Житомиргаз» – проголосувати за таке депутатське звернення на сесії міської ради 9 листопада запропонував депутат Ігор Скоропад.

«Перш ніж зачитати свій депутатський запит, я хочу вас поінформувати, звідки він виник, чому він виник. Ви, напевно, всі пам'ятаєте, що у вересні ГО «Об'єднання споживачів природного газу міста Житомира», яку я очолюю, подала позов до суду на ПАТ "Житомиргаз" стосовно виконання норм закону щодо забезпечення індивідуальними газовими лічильниками мешканців квартир, у яких плита. Вимога закону — це потрібно зробити до 1 січня 2018 р.  Це підтверджено відповідним розпорядженням Кабінету міністрів, тому ми відстоювали саме цю позицію, щоб «Житомиргаз» забезпечив за свій рахунок лічильниками у квартирах тих мешканців, а не встановлював загальнобудинковий лічильник. На жаль, 1-й раунд, так скажемо, позову нам було відмовлено, і саме тому виник депутатський запит», - зазначив Ігор Скоропад і зачитав його:

«Всупереч вимогам закону України «Про судоустрій та статус суддів», кодексу адміністративного судочинства , цивільного процесуального кодексу України суддею Корольовського районного суду міста Житомира Галасюком Русланом Анатолієвичем систематично порушуються вимоги чинного законодавства, внаслідок чого завдається шкода законним правам та інтересам учасників судових процесів, головуючим яких є суддя Галасюк», - зачитав депутат.

Міський голова Сергій Сухомлин пояснив депутатам суть питання і важливість проблеми.

«У нас проти дій облгазу по встановленню будинкових лічильників вже подано декілька позовів: індивідуальних і від міської ради, і от ми відпрацювали, щоб було від ОСББ. Люди написали десятки, сотні звернень, і прокуратура теж підключилася в цій справі. Вони теж подали окремо ще свої позови. Там вже заведені кримінальні справи, проходили обшуки, була вилучена і комп'ютерна техніка, і документація. Але ми від ОСББ разом подаємо позов, суддя протягом одного дня розглядає цей позов, навіть декілька хвилин він його розглядав, і відмовляє. Після того що відбувається: ми просимо надати нам рішення суду про відмову, це рішення виписується десь півтора місяці, хоча по закону має бути 5 днів. І таких у цього суді дуже багато. Ми не можемо не реагувати, бо за кожним позовом стоять люди, і от подіям цього суді треба приймати рішення. Це не наші повноваження, але ми можемо звернутися до Вищої ради юстиції», - сказав міський голова.

«Враховуючи вищевикладене, прошу своїх колег депутатів підтримати депутатський запит до Житомирського міського голови Сухомлина Сергія Івановича, який полягає у наступному: «У місячний строк здійснити визначене ст.107 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» дії з метою реалізації права Житомирської міської ради на звернення зі скаргою щодо дисциплінарного проступку судді Корольовського районного суду міста Житомира Галасюка Руслана Анатолійовича шляхом подання дисциплінарної скарги до вищої ради правосуддя з посиланням на відомості та фактичні обставини, викладені у цьому зверненні про притягнення судді Корольовського районного суду міста Житомира Галасюка Руслана Анатолійовича до дисциплінарної відповідальності», - резюмував Ігор Скоропад.

Депутати проголосували, і 26 із 28 присутніх підтримали рішення.

«Щоб ви розуміли, що з 2001 року у тарифі, за яким платять люди, за яким платять бюджетні установи міста Житомира, є безкоштовне встановлення лічильників. З 2001-го року і кожен рік ця сума в останні роки 10-12 млн грн закладалася», - сказав міський голова.

Нагадаємо, житомирська влада в суді оскаржує законність встановлення будинкових лічильників, які встановила компанія «Житомиргаз».

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно суд відмовив у задоволенні вимог громадській організації «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира», яка судиться з ПАТ «Житомиргаз».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі