Влада

У житомирських маршрутках валідатори з’являться через два тижні після закупівлі, - Дмитро Ткачук

10 November 2017, 11:49

Житомирське трамвайно-тролейбусне управління за 2 млн грн закупить валідатори, які буде здавати в оренду приватним перевідникам.

Про це говорили на сесії міської ради 9 листопада, обговорюючи рекомендацію не підтримувати перерозподіл коштів в сумі 2 млн грн з пункту «Технічне переоснащення автоматизованою системою оплати за проїзд» на пункт «Компенсація за технічне переоснащення автоматизованою системою оплати за проїзд на міських автобусних маршрутках загального користування».

«Це означає, що залишається рішення сесії, яке було прийняте у вересні місяці, тобто комунальним підприємством буде придбаний весь перелік обладнання, необхідний для переоснащення автоматизованої системи оплати проїзду», - пояснив заступник мер Дмитро Ткачук.

Депутат від Радикальної партії Ірина Ярмоленко допитувалася у заступника мера, чи є гарантії того, що закуплені за бюджетні кошти валідатори будуть встановлені у маршрутках.

«Скажіть, будь ласка, які гарантії того, що перевізник встановить? До якого терміну будуть встановлені валідатори і чи несете ви особисту відповідальність за встановлення чи не встановлення даних валідаторів. На нашій фракції у нас було досить жваве обговорення про те, що ми занепокоєні, що ми витратимо 2 мільйони гривень, а перевізники не встановлять, і ми не зможемо знайти механізми, як регулювати цей процес», - зауважила Ярмоленко.

Заступник мера запевнив, що валідатори будуть встановлені через два тижні після закупівлі.

«З моменту, як тільки буде проведено комунальним підприємством закупівлю, впродовж двох тижнів вони будуть встановлені, такі зобов’язання у всіх приватних перевізників є. Суть даного проекту рішення полягала лише у формі цих взаємовідносин: або це буде придбання приватними перевізниками і встановлення цих валідаторів з виплатою в подальшому їх вартості, або комунальне підприємство здаватиме їх в оренду», - пояснив Ткачук.

Але депутат продовжувала вимагати назвати точну дату встановленні валідаторів у маршрутках. Мер зауважив, що на сесії якраз голосують за рекомендацію внести зміни в угоди з приватними перевізниками в частині відтермінування строків встановлення АСОП.

«Якщо згідно законодавства відбудеться закупівля, без «форсмажорів», то десь через півтора місяці вони будуть встановлені. А в перевізників у договорах стоїть 1 січня, треба їм відтермінувати цей термін», - пояснив мер Сергій Сухомлин.

Депутат від ВО «Свобода», голова комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури Олег Черняхович повідомив, що комісія рекомендувала здавати валідатори в оренду на 2 роки.

«Нам надали з управління транспорту два варіанти – здавати в оренду ці валідатори маршрутним перевізникам на 2 роки або на 5 років. Ми дали рекомендацію на 2 роки, а потім вони мали можливість викупити ці валідатори. Потім винесли питання, що краще було б все ж таки зразу їм продати, щоб вони викупили і обслуговували самостійно. Я так розумію, що кінцевого рішення поки що немає, але я вважаю, що краще здавати протягом двох років в оренду, щоб за цей час вони викупили», - сказав Олег Черняхович.

Нагадаємо, на сесії міської ради 14 вересня депутати проголосували за виділення ЖТТУ 11 млн грн на технічне переоснащення автоматизованою системою оплати за проїзд. 

Як повідомляв Житомир.info, з 4 серпня 2017 року в житомирських тролейбусах почали працювати стаціонарні валідатори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі