Влада

Декларація заступника мера Житомира після звільнення: заробив 200 тис. грн та позбувся власності на 300 тис. грн

10 November 2017, 15:45

Олександр Фещенко опублікував декларацію після звільнення з посади заступника мера Житомира.

В Єдиному державному реєстрі декларацій 7 листопада з’явилася декларація Фещенка перед звільненням, а 9 листопада, вже після голосування депутатів, був опублікований виправлений варіант декларації за період з 1 січня по 7 листопада 2017 року.

За цей період на посаді заступника мера Олександр Фещенко заробив 199 тис. 206 грн. Його дружина, яка є власницею ПрАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» отримала 37 тис. 841 грн зарплати. Інших доходів у родини немає.

У порівнянні з декларацією за 2016 рік, сума готівкових коштів родини не змінилася: Олександр Фещенко декларує 7 тис. доларів, Катерина Фещенко – 190 тис. грн. Але є зміни у корпоративних правах вже колишнього заступника мера: за 2016 рік Фещенко декларував 30,5% від загального капіталу ТОВ «МАК ЛАЙТ АВІА» (вартість у грошовому вираженні – 15 тис. 250 грн) та 50% в ПП «Регіон» (вартість – 300 тис. грн). З декларації перед звільненням інформація про останнє підприємство зникла. Впродовж поточного року Олександр Фещенко не публікував в Єдиному державному реєстрі декларацій повідомлення про зміни у майновому стані, тобто – продаж або передачу своєї частки у приватному підприємстві «Регіон».

ПП «Регіон» знаходиться у Хорошівському районі Житомирської області й займається добуванням декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Серед засновників підприємства прізвища Фещенка немає.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 9 листопада 28 депутатів проголосували за звільнення Олександра Фещенка з посади заступника мера Житомира. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі