Політика

Фонд родини Розенблат підтримує екологічні наукові проекти

10 November 2017, 16:54

У Житомирі відбувся тренінг для вчителів, які викладають природничі науки. Науково-просвітницький проект «Сприяння самореалізації талановитої учнівської молоді Житомирської області в галузі природничих наук» стартував 8 листопада  на базі природничого факультету ЖДУ ім. І.Франка та агробіостанції.

«Ми робимо це для того, аби діти та й вчителі мали можливість досліджувати погодні умови, розробляли і втілювали цікаві проекти та ідеї. Першим із запланованих заходів був семінар-тренінг для вчителів-географів, присвячений картознавству та особливостям роботи із новітніми приладами в польових умовах. Тренерами стали науковці та викладачі кафедри екології природокористування та біології людини ЖДУ ім. І.Франка,  ХНПУ ім. Г.Сковороди, видавництва «Ранок», ПрАТ Інституту передових технологій української антарктичної експедиції», - говорить співорганізатор проекту, доцент кафедри екології ЖДУ ім. І. Франка  Іван Хом’як.

Тренінг у Житомирі проводився за фінансової підтримки Фонду родини Розенблат.

«Ми вирішили підтримати цей науковий проект, адже він об’єднає школярів, учителів та науковців з усієї України. Педагоги навчатимуться новому, передаватимуть свої знання школярам. Діти робитимуть дослідницькі проекти, братимуть участь у конкурсах. Вірю, що серед цих дітей є справжні генії, які розкриють свої таланти і зможуть зробити нашу планету кращою»,  - розповідає співзасновниця Фонду родини Розенблат Олена Розенблат.

Проект «Сприяння самореалізації талановитої учнівської молоді Житомирської області в галузі природничих наук» виник із досвіду багаторічної співпраці викладачів і науковців із учнями, які мають високий творчий дослідницький потенціал.

«В Алжирі, біля пустелі,  багато років підряд висаджувати дерева, і там значно покращився клімат. Зараз ми бачимо, що наше Полісся перетворюється у лісостеп. Цьому сприяла  неконтрольована вирубка лісів за останні сто років. Настав час вирішувати цю проблему і наші дослідження спрямовані на вивчення подібних процесів», - розповідає Іван Хом’як.

У рамках проекту заплановані:

  • семінари-тренінги для вчителів і учнів;
  • консультування дослідницьких робіт (камеральні, польові консультації на базі дослідницько-тренінгового центру або на місці проведення досліджень);
  • конкурси учнівських дослідницьких робіт;
  • проведення учнівських і учительських конференцій за результатами досліджень;
  • публікації отриманих результатів досліджень.

Крім того, вже запланований старт учнівських студій в Овруцькому, Лугинському, Брусилівському та Баранівському районах.

Організаторами проекту виступили члени кафедри екології природокористування та біології людини ЖДУ ім. І.Франка. Співорганізатором виступив комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської облради.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі