Події

В Житомирській області поліція затримала чоловіка, який здавав огорожі з могил на металобрухт

11 November 2017, 11:47

В Овруцькому районі поліція викрила цвинтарного вандала: з мішком із демонтованою частиною металевої огорожі його перестріли поліцейські.

Про це 11 листопада повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Під час проведення профілактичних заходів поліцейські Овруцького відділення поліції помітили чоловіка, який тягнув об’ємний мішок. Поведінка селянина видалася правоохоронцям підозрілою, тож вони запропонували йому продемонструвати вміст ноші. Як з’ясувалося, 34-річний житель с. Радчиців, ніс металеву конструкцію, подібну до частини цвинтарної огорожі. За словами чоловіка, цю річ він знайшов і збирався здати як металобрухт», - йдеться у повідомленні.

У ході подальшої розмови виявилося, що селянин демонтував огорожу на кладовищі у сусідньому селі та поцупив частину.

«Під час перевірки отриманих відомостей було встановлено місце, звідки підозрюваний викрав конструкцію. Відповідну заяву до поліції подала жителька райцентру, дізнавшись про наругу над могилами її родичів. Також з’ясувалося, що чоловік уже не вперше навідувався на цвинтар сусіднього села з цією ж метою», - розповів начальник Овруцького відділення поліції Сергій Савлук.

Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) ККУ. У рамках розпочатого кримінального провадження чоловіка перевіряють на причетність до інших подібних фактів.

За чинним законодавством йому може загрожувати покарання від штрафу і аж до позбавлення волі строком до 3 років.

Фото ГУНП

Як повідомляв Житомир.info, рік тому на військовому кладовищі у Житомирі мати загиблого бійця піймала жінку, яка крала квіти з могил. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі