Політика

Депутат Житомирської облради переймається інвалідністю нового голови Малинської РДА та його дружини

13 November 2017, 10:52

Депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза (фракція Об’єднання «Самопоміч») звернулася до прокуратури щодо правомірності отримання групи інвалідності керівником Малинської райдержадміністрації та його дружиною.

Відповідь на свій депутатський запит Галагуза 13 листопада опублікувала на своїй сторінці у фейсбук.

«Серед посадовців різних рівнів досі модно бути інвалідами. Так, трапляються різні випадки у житті, але коли це стає тенденційно, виглядає дещо дивно, погодьтеся. Пропоную до вашої уваги відповідь прокуратури щодо мого депутатського запиту про одну особу. І не забарилася прес-служба прокуратури, яка чомусь раніше не помічала очевидного», - написала Олена Галагуза.

В листі обласної прокуратури від 3 листопада за підписом прокурора області Дмитра Лубчука, якого цього дня звільнили з посади, немає конкретної відповіді на запит депутата.

«Відповідно до інформації Коростишівської міжрайонної МСЕК Житомирського обласного центру медико-соціальної експертизи Кисельчуку Д.В. та його дружині Кисельчук І.В. встановлено третю групу інвалідності... Перевірка доводів, правомірності встановлення груп інвалідності, не належить до компетентності органів прокуратури. Враховуючи викладене, звернення направлено для розгляду до Управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації та Управління Держпраці у Житомирській області. Про результати розгляду звернення Вас буде повідомлено вказаними управліннями», - зазначається у відповіді прокуратури.

Нагадаємо, Дмитро Кисельчук на місцевих виборах 2015 року був обраний до Малинської міської ради від Блоку Петра Порошенка, в листопаді цього ж року його обрали секретарем Малинської міськради. В травні поточного року він виграв конкурс на посаду голови Малинської РДА  і 21 липня розпорядженням президента був призначений на цю посаду з випробувальним терміном. 2 серпня голова ОДА Ігор Гундич у Малині представив «наймолодшого керівника району»: 9 серпня Кисельчуку випонилося 36 років.

В декларації Кисельчука перед звільненням з посади секретаря Малинської міської ради зазначається, що вісім місяців 2017 року він отримав 81 тис. 9 грн зарплати та 15 тис. 550 грн пенсії. Його дружина за цей період отримала 251 тис. грн доходів від зайняття підприємницькою діяльністю, 9 тис. 470 грн пенсії та 3001 грн «чорнобильських» виплат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі