Події

У Бердичівському районі поліцейські «накрили» наркоторговців, які постачали марихуану і амфетамін у колонії

13 November 2017, 12:05

Працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП у Житомирській області провели на території Бердичівського району спецоперацію і перекрили канал надходження наркотичних засобів до місцевих виправних колоній.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області 13 листопада.

«Одночасно було проведено 16 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучено марихуану, кілька десятків мобільних телефонів, чорнову бухгалтерію та інші свідчення протиправної діяльності. Спеціальні заходи проводились поліцією спільно з працівниками сектору внутрішньої безпеки Центрального міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції, виправної установи під процесуальним керівництвом прокуратури. Кримінальне провадження, у рамках якого проводились слідчо-розшукові заходи, було розпочато за ч.2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України», – інформує поліція.

Як повідомив начальник Управління протидії наркозлочинності ГУНП Житомирщини Олексій Душейко, обшуки проводились за місцем проживання майже півтора десятка осіб, підозрюваних у причетності до нелегального каналу розповсюдження марихуани та амфетаміну.

Правоохоронці вилучили близько 4 кг марихуани, 22 мобільні телефони, 15 сім-карток, чорнові записи, електронні ваги з нашаруванням, 6 пристроїв для куріння, порошкоподібну речовину та інші речі, що можуть свідчити про протиправну діяльність.

Нині поліцейські встановлюють роль кожного з причетних до поширення наркотиків у діяльності злочинної групи. Слідчі дії тривають, у тому числі на території виправних колоній. Санкція статті передбачає відповідальність за такі дії у вигляді позбавлення волі на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info 2 листопада, у Житомирі «накрили» групу наркоторговців, яку організували колишній та діючий поліцейські.

Фото поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі