Влада

Жителі Житомирської області можуть онлайн перевірити законність вирубки дерев

13 November 2017, 16:06

Законність рубок та легальність лісопродукції можна перевірити онлайн. Про це пише Урядовий портал з посиланням на Держлісагентство 13 листопада.

«Держлісагентство постійно працює над тим, щоб ставати якомога відкритішим для суспільства. Тому нагадуємо, що на сайті щомісяця оновлюється реєстр лісорубних квитків. Кожен громадянин, якщо він має сумніви щодо законності вирубки дерев на певній ділянці, може звірити її з реєстром. А також звернутися до відповідного лісництва чи лісгоспу за роз'ясненням», – йдеться у повідомленні.

Легальність лісопродукції за номером бирки, авто або ТТН-ліс можна перевірити тут. При виявленні порушень, у Держлісагентстві просять повідомляти у поліцію або за телефоном «гарячої лінії» Держлісагентства: 0-800-604-473. Телефон «гарячої лінії» у Житомирській області +38 (0412) 22-47-58 або короткий номер 236.

Разом з тим, прес-служба Житомирського ОУЛМГ продовжує повідомляти про конфлікти лісівників із «чорними лісорубами».

«Близько 14 години 10 листопада  лісничий Червоновольського лісництва державного підприємства «Городницьке лісове господарство» повідомив лісову охорону  лісгоспу про те, що на межі з Рівненською областю невідомими особами ведеться незаконна рубка лісу. Працівники лісової охорони разом із представниками поліції  оперативно виїхали на затримку порушників. Позаяк відстань, яку їм необхідно було подолати, становила 45 км, прибувши на місце скоєння самовільної рубки, виявили, що крадії вже переїхали на територію Рівненської області, зрізавши 12 сосен та завдавши шкоди лісу на суму 61,5 тис. гривень. В ході  переслідування  на відстані 300 м від кордону  рейдовики  виявили причеп,  навантажений лісом, без трактора. Через 10 хвилин зі сторони села Борове Рокитнівського району Рівненської області приїхав легковий автомобіль та  перекрив дорогу рейдовим автомобілям. Відразу ж на місці події  з’явилося  півтора десятка агресивно налаштованих чоловіків», – йдеться у повідомленні.

За інформацією лісівників, погрожуючи дерев’яними кийками та металевими предметами, частина молодиків оточила поліцейських та відібрала фотоапарат, на який вони знімали викрадену деревину. Інші – вдерлись до рейдових автомобілів, де зірвали відеореєстратор та пошкодили радіостанцію. В цей час зі сторони села Борове Рівненської області з’їжджались автомобілі, власники яких з погрозами вимагали «покинути їхню територію».

Усі  матеріали щодо незаконної рубки та застосування фізичної сили лісівники передали правоохоронцям.  

Як повідомляв Житомир.info, з початку 2017 року лісники зафіксували 193 випадки незаконних рубок дерев у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі