Місто

Заступник міністра економіки: Підприємство «Кромберг енд Шуберт» у Житомирі – приклад правильного залучення іноземних інвестицій

13 November 2017, 16:18

 Українські спеціалісти та майстри здатні виробляти високоякісні продукти, які відповідають міжнародним стандартам. Про це під час робочого візиту до Житомира заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Михайло Тітарчук. Посадовець відвідав підприємство «Кромберг енд Шуберт» та Житомирський державний технологічний університет. За словами заступника міністра, робота «Кромберг енд Шуберт» у Житомирі це яскравий приклад правильного залучення іноземних інвестицій та співпраці бізнесу та закладів освіти.

«Головна мета і ціль держави - створити умови для інвестора, правила гри. І не заважати. Для мене дуже важливо - це прямі іноземні інвестиції. На сьогодні - це яскравий приклад того, як спрацювали німецькі інвестиції. Створюються нові робочі місця. Це інноваційне, технологічне підприємство. І зрозуміло, що такі підприємства відкриваються там, де є правильна екосистема з навчанням, з освітою. І зрозуміло одне: що якість, яку ми робимо, фахівці, яких ми тренуємо та навчаємо - вони відповідають міжнародним стандартам», - розповідає заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук.

Під час візиту на підприємство, керівництво підприємства та ректорат університету розповіли про успішний досвід співпраці, яка відкриває нові можливості для студентів старших курсів.

«Ми започаткували модель дуальної освіти, коли студенти, починаючи з 3-го та 4-го курсу, мають можливість безпроблемну можливість поєднувати навчання і своє перше робоче місце в компанії «Кромберг енд Шуберт» саме за фахом», - каже ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

На підприємстві «Кромберг енд Шуберт» переконані: відсутність досвіду це не страшний недолік, а навпаки перевага. Адже без досвіду працівник навчається та будує свою кар’єру з «чистого аркуша».

«Коли ми робимо наше навчання, приймаємо людей на роботу, ми звертаємо увагу перш за все на універсальні компетенції. Нам не потрібен відразу готовий інженер, бо такого не існує в світі. Є людина з набором певних компетенцій, базових навичок і вмінь. І людина, яка вміє критично мислити і здатна сама навчатись. Власне, це є та база, яка дозволяє людині успішно опанувати будь яку професію. Зокрема, професію комплектувальника кабельної продукції та згодом стати дуже досвідченим, з практичним досвідом, інженером», - переконаний фінансовий директор підприємства «Кромберг енд Шуберт» Олександр Шаварський.

На підприємстві «Кромберг і Шуберт» вірять, гідна оплата праці, умови для кар’єрного зростання та можливість навчатись допоможуть зупинити трудову міграцію, адже вже зараз студенти ЖДТУ ще під час навчання можуть знайти гідну роботу у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі