Місто

Після ДТП на вулиці Київській житомиряни продовжують перебігати дорогу, а чиновники обіцяють зрізати залишки колишньої «зебри»

13 November 2017, 18:45

Жінка впевнено переходить вулицю Київську, де її збиває машина - ці кадри з відеореєстратора побачили тисячі читачів Житомир.info. У коментарях обговорюють: чи дозволений перехід на цій ділянці дороги. Адже пішохідний перехід звідси прибрали, знаки демонтували, втім на асфальті досі є декілька смужок від «зебри».

За поясненнями ми звернулися до патрульної поліції.

«ДТП трапилася 12 листопада близько 14 години. Жінка переходила дорогу в невстановленому місці і її збив автомобіль ВАЗ 2107. Відповідно до того, що там нема пішохідного переходу - вже близько півроку він демонтований, звичка у людей залишилася, вони все одно намагаються перейти дорогу біля кінотеатру «Україна». Це заборонено. Хочеться нагадати, звичайно, що потрібно переходити дорогу виключно у місцях, які передбачені для цього. Пішохідні переходи мають бути позначені відповідними дорожніми знаками. але для безпеки потрібно спочатку подивитися праворуч, ліворуч, чи нема транспортних засобів, які, можливо, рухаються з великою швидкістю, і водій, зважаючи на погодні умови, навіть хоче загальмувати, але в нього не вийде. Тому краще подивитися по сторонам і лише після цього починати рух. В такому випадку пішохід має перевагу перед автомобілями, його мають пропустити», - зазначає прес-офіцер патрульної поліції Житомира Ігор Іванюк.

У поліції зазначають, що від початку року патрульні склали 300 постанов на пішоходів-порушників, але штраф у 51 грн людей не зупиняє, тож вони продовжують ризикувати життям, аби скоротити шлях.

Наталія знає, що переходити дорогу на місці, де напередодні сталася аварія, не можна, але попри жвавий рух транспорту йде.

«Так, щоб швидше, бо я живу поряд. Мені здається, що так швидше. Але я дивлюсь направо і наліво, я ніколи не вийду до машин», - розповідає жінка.

Сліди розмітки на місці колишньої «зебри» додають упевненості тим, хто вагається: переходити чи ні.

«Те, що вони там залишаються, що видно «зебру», це неправильно, тому треба звертатися до управління транспорту і зв‘язку міської ради, аби вони це ліквідували», - зазначає Ігор Іванюк.

У міськраді переконують - ще кілька місяців тому розмітку на цьому місці замалювали, невдовзі біла фарба частково проявилася. Тут упевнені, аварія сталася не через розмітку, а через ігнорування правил дорожнього руху.

«Там, де жінка переходила, нема розмітки, що пішохідний перехід. З протилежної сторони через погодні умови проявляє себе розмітка, але це на протилежній стороні дороги. Те, що внесли корективи погодні умови, то ми вже комунальному підприємству дали завдання, щоб поправили це питання», - сказав начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Михайло Грищук.

Залишки «зебри» на місці, де сталася аварія, обіцяють прибрати у найближчі дні, а пішоходів закликають бути більш уважними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі