Події

За тиждень Житомирський рибоохоронний патруль «наловив» більше 100 кг риби

14 November 2017, 14:09

На минулому тижні працівники Житомирського рибоохоронного патруля здійснювали рибоохоронні рейди спільно з управлінням оперативного реагування «Рибоохоронний патруль». Рибоохоронні патрульні перевіряли водойми та місця реалізації водних біоресурсів області.

Про це пише прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

З 6 по 12 листопада патрульними було виявлено 24 порушення правил рибальства, 5 з яких грубі. Вилучено 35 заборонених знарядь лову та 3 гумові човни. Збитки, завдані рибному господарству становлять 3774 грн. Також, за даний період було зафіксовано 6 порушень порядку придбання та збуту водних біоресурсів. На ринках області було вилучено 104,7 кг риби. У ході перевірок місць продажу риболовних снастей виявлено 4 факти продажу заборонених знарядь лову, які в подальшому були вилучені. Так, на ринку м. Коростишів,  в одному з кіосків, громадянин продавав риболовні сітки. На порушника складено протокол за ст. 85-1 КУпАП», - йдеться у повідомленні.

За інформацією патруля, з пониженням температури води, риба почала збиратися в більш глибоких місцях (зимувальних ямах). У зв’язку з цим, почастішали випадки використання колючих знарядь лову таких як «драч». Це знаряддя небезпечне тим, що більша частина риби, яка попадає на нього зривається та гине від ран. Правопорушень з використанням драча було виявлено три. Останнє з яких відбулось на річці Ірша, Малинського району.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 листопада 2017 року на весь осінньо-зимовий період у Житомирській області забороняється будь-яке рибальство на зимувальних ямах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі