Влада

Питання будівництва бази водних видів спорту знаходиться в судах, - заступник мера Житомира

14 November 2017, 16:12

Питання будівництва на Корбутівці бази водних видів спорту зараз знаходиться у судах, нещодавно правоохоронці проводили виїмку документів в УКБ.

Про це 14 листопада в коментарі Житомир.info сказав заступник мера Житомира Матвій Хренов.

«Питання зараз в судах. Нещодавно в управління капітального будівництва, яке є замовником проекті, була виїмка документації. Коли підрядник не виконав свої зобов’язання – відразу був запит прокуратури і після того питання було в судах, щоб підрядник повернув нам авансові кошти – близько 700 тис. грн, 30% від загальної суми згідно законодавства. Тендер виграла київська підрядна організація, вони не виконали жодних будівельних робіт, лише вичистили майданчик – зрізали дерева», - сказав Матвій Хренов.

За його словами, підрядник не хоче повертати кошти, бо збирається таки побудувати замовлений об’єкт.

«Ми хочемо розірвати з ними угоду, а вони не хочуть, бо тоді їм треба буде повернути гроші. Ніяких прогнозів по строкам будівництва зараз не можу давати. Поки не буде закрите питання з цим підрядником і не будуть повернуті кошти, сесія більше грошей на цей проект виділяти не буде. Але цей час ми просто так не витрачаємо: аналізуємо проект, вносимо певні корективи, щоб, коли розпочнемо все ж таки будівництво, він був вже максимально підготовлений», - пояснив заступник мера.

Нагадаємо, в травні цього року прокуратура області повідомила, що господарський суд Житомирської області визнав недійсним договір підряду щодо будівництва станції водних видів спорту в м. Житомирі, укладений між ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» та управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради на загальну суму 4,3 млн грн. 

Як повідомляв Житомир.info, про намір розпочати будівництво бази водних видів спорту у Житомирі мер Сергій Сухомлин заявляв ще в жовтні 2015 року, будучи першим заступником міського голови. На початку серпня 2016 року заступник мера Матвій Хренов розповів, якою буде ця база, і повідомив про те, що на будівництво першої черги виділено 2,5 млн грн. У жовтні Хренов повідомив, що тендер на будівництво об’єкта тривав близько двох місяців і виграла його київська фірма – ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест». Наприкінці лютого 2017 року міськрада заявила, що товариству «Укрспецмонтаж Інвест», яке веде будівництво станції водних видів спорту в Житомирі, буде направлено претензію щодо порушення термінів виконання робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі