Влада

Районну лікарню у Житомирській області аудитори «підловили» на зайвому списанні медикаментів та оплаті періодики

16 November 2017, 11:19

Житомирські аудитори провели ревізію фінансово-господарської діяльності Лугинської центральної районної лікарні за період з 01.07.2011 по 31.05.2017 р. та встановили порушень, що призвели до фінансових та матеріальних втрат на суму понад 278 тис грн.

Про це повідомляє прес-служба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Під час ревізії аудитори з'ясували, що медичний заклад коштами із загального фонду покрив видатки спеціального фонду (оплата праці, комунальні послуги), що спричинило втрати фінансових ресурсів на суму понад 145 тис грн. Також оплачено ТОВ «Укрспецтепло-Житомир» завищену вартість послуг з постачання теплової енергії, що призвело до втрат ресурсів лікарні на суму 79,2 тис гривень. Серед інших порушень – оплата будівельних робіт за завищеною вартістю; зайве нарахування та виплата заробітної плати; безпідставна оплата періодичних видань; зайве списання медикаментів. Це призвело до втрат ресурсів лікарні на суму понад 53 тис грн. До об’єкта контролю застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства у вигляді попередження щодо усунення порушень бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами», – йдеться у повідомленні.

Також за недотримання законодавства з фінансових питань 5 посадових осіб лікарні притягнули до адміністративної відповідальності. Про результати ревізії аудитори повідомили прокуратуру Житомирської області.

Нагадаємо, порушень на 1,8 млн грн попередили у сфері публічних закупівель житомирські аудитори в КП «Управління автомобільних шляхів» міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом 10 місяців 2017 року за результатами проведених ревізій забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 25,1 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі