Події

У райцентрі Житомирської області екс-міліціонер з сином та кумом 5 годин катували родича

17 November 2017, 09:03

На Житомирщині двоюрідний брат разом із сином та кумом п’ять годин катували родича, аби той відмовився від спадщини. 36-річний потерпілий стверджує: йому погрожували вбивством, ба більше, вивезли у ліс та змусили копати собі яму.

«Сказали, що я викопаю  зараз  яму собі  і  вони мене поховають», - розповідає постраждалий Руслан Самійлик.

Та й на цьому знущання не припинилися, - бідкається Руслан. Каже: брат привіз  його  до  свого  будинку і катування продовжувались уже в гаражі. 

«Бив мене ломом по тілу, потім  зв’язали мені руки і  ноги разом, одягли мене  на цей лом  і  повісили над якоюсь ямою. Він  вимагав, щоб  я відмовився від  спадщини у цьому селі», - бідкається Руслан Самійлик.

Після того, як з Руслана все ж «вибили» обіцянку відмовитися від спадщини та мовчання про катування, останньому викликали швидку. Медики Коростишівської районної лікарні діагностували  у чоловіка переломи обох  рук та численні забої.

«Стан хворого  вкрай важкий. Дагноз: політравма, множинні пошкодження всіх частин тіла, множинні рани волосистої частини голови, множинні гематоми тіла, забій грудної клітки, забій живота, переломи кистей», - зазначає лікар-хірург  Коростишівської  ЦРЛ Оксана Пендура.

Спадщина, за яку ледь не поплатився життям Руслан – це ось цей будинок, який залишився від баби й діда. За словами Руслана: на нього претендує як брат, якого чоловік звинувачує у побитті, так і його матір. Остання із журналістами спілкуватися не  хоче.

«А що  сталося можете розказати?», - запитує журналіст.

«Нічого  я не  буду розказувати,  я хвора, мені  болить  серце, мене це не  стосується, я нічого не знаю», - відповідає матір Олександра Мордалевича.

Брат  Руслана взагалі усе  заперечує. Із ним вдалося зв’язатися по телефону. Чоловік переконує: все наклеп, брата не бив, навпаки – врятував.

«Звісно - це наклеп. У себе в  подвір’ї  його  знайшов. Це вже неодноразово, впродовж всього життя він разів п’ять до мене побитий приходив. Ви уявіть  собі  ситуацію, якщо  я його  побив, я викликав швидку, постави в поліцію до  відома,  доставили в лікарню», - говорить брат постраждалого Олександр Мордалевич.

Проте, ці слова спростовують свідки, котрі бачили самий початок конфлікту.

«Вони в мене в магазині  тут за барки подьоргалися  і я попросила вийти  з  магазину, бо  в мене були люди.  Вони вийшли і  все», - говорить продавчиня.

Нині постраждалий побоюється, що справу спустять на гальмах, адже його брат Олександр підполковник міліції та ще й колишній заступник начальника райвідділку.  У поліції ж переконують: відкрили кримінальне провадження по двом статтям -   нанесення тілесних  ушкоджень та незаконне позбавлення волі людини. Тому, справу розслідують.

«На даний час особи на яких  вказав потерпілий  під  час допиту встановлені, з ними проводяться слідчі дії.  Вирішується  питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та  обрання запобіжного  заходу. Проводяться слідчі дії та експертизи», - зауважив заступник начальника Коростишівського   райвідділку  поліції  Віталій  Поліщук.

Незважаючи на те, що сталося  родичі не  збираються відступатися від  своєї  частки спадщини. Навпаки, запевняють: домагатимуться розділу спадку через суд.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 13 листопада в Коростишеві родичі побилися через спільну спадщину: одного госпіталізували до реанімації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі