Влада

За півроку поліція запобігла 4 спробам рейдерських захоплень сільськогосподарських підприємств у Житомирській області

17 November 2017, 11:50

Національна поліція запобігла 75 спробам рейдерських захоплень сільськогосподарських підприємств. Зокрема в Житомирській області зафіксовано чотири таких випадки.

Про рейдерські захоплення 16 листопада повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«За даними Єдиного реєстру досудових розслідувань з червня 2017 Національна поліція України запобігла 75 спробам рейдерських захоплень сільськогосподарських підприємств. Майже 80% з них сталися через неналежне оформлення документів власником з метою уникнути сплати податків», - зазначив Арсен Аваков.

Глава МВС запевнив, що Нацполіція буде жорстко протидіяти рейдерам.

В управлінні агропромислового розвитку Житомирської ОДА у коментарі Житомир.info уточнили, що за рік захоплень було декілька, проте за півроку зафіксовано чотири серйозних.

«Захоплення урожаїв та підприємств були у Житомирському, Ємільчинському, Романівському та Хорошівському районах. Проте, варто наголосити, що за рік їх було більше, проте ці 4 - серйозніші», - сказали в агроуправлінні.

dovvnadxcaa579r

Фото з сайту Нацполіції

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2017 року голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич підписав розпорядження про створення штабу для боротьби з рейдерським захопленням землі та врожаю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі