Влада

Через сім місяців після прийняття закону Уряд вніс зміни в ПДР щодо руху по колу

17 November 2017, 11:55

Кабінет міністрів вніс зміни до Правил дорожнього руху, які стосуються руху по колу.

Відповідну постанову прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 15 листопада.

«Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху, якими приведено їх у відповідність до Закону України «Про внесення змін до статі 41 Закону України «Про дорожній рух» щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу». Постановою урегульоване питання щодо надання переваг у русі транспортним засобам, які рухаються на перехресті, де організовано круговий рух», - йдеться у поясненні до документу на Урядовому порталі.

Зміни, що вносяться до Правил дорожнього руху

1. Пункт 10.5 викласти в такій редакції:

«10.5. Поворот необхідно виконувати так, щоб під час виїзду з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини. Виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не визначено дорожніми знаками чи розміткою і це не створить перешкод транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку праворуч.».

2. В абзаці другому пункту 16.1 слова «знаками пріоритету» замінити словами «відповідними дорожніми знаками».

3. У пункті 16.12:

1) абзац перший після слова «праворуч» доповнити словами «, крім перехресть, де організовано круговий рух»;

2) абзац третій після слова «дорозі» доповнити словами «, крім перехресть, де організовано круговий рух»;

3) доповнити пункт абзацом такого змісту:

«Перевага в русі на нерегульованих перехрестях, де організовано круговий рух і які позначені дорожнім знаком 4.10, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.».

Нагадаємо, на майдані Соборному у Житомирі дорожня розмітка руху по колу знову почала стиратися.

Як повідомляв Житомир.info, 4 квітня Верховна Рада змінила правила проїзду кругових перехресть: тепер перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. У ніч на 21 липня на майдані Соборному почали малювати нову розмітку. 15 вересня комунальники повторно нанесли дорожню розмітку на майдані Соборному.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі