Політика

Фонд родини Розенблат підтримав науковий проект, який розвиватиме юних дослідників з різних куточків Житомирської області

17 November 2017, 15:15

Розвивати молодь, яка має таланти у галузі природничих наук – таке завдання ставить перед собою проект, що стартував на базі природничого факультету Житомирського університету імені Франка. Тут розповідають, мають великий досвід роботи з обдарованими студентами та школярами.

«Три роки тому з малинської школи № 3 привезли до нас дуже талановитого хлопчину Максименка Іллю. Ми з ним почали досліджувати річкову рослинність. І ось наступного року він каже: я хочу досліджувати клімат. Ми почали дослідження, ми перерили всі європейські бази даних клімату, дослідити те, про що найбільше говорять, про глобальне потепління і як це глобальне потепління відбувається на нашому довкіллі», - розповідає ініціатор проекту Іван Хом’як.

Це дослідження отримало безліч відзнак, одна з яких – нагорода американського метрологічного товариства.

«Це організація №1 у світі, яка відповідає за дослідження погоди і клімату. І ось ця купа перемог привела до того, що ми отримали такий поштовх, детонацію дуже великого нашого проекту», - зазначає Іван Хом’як.

Суть проекту полягає в тому, щоб знаходити юних талантів по всій області, і надавати їм максимум можливостей для розвитку.

«Цих дітей дуже багато, їх десятки дітей нерозкритих. їхні таланти пропадуть. Це все одно, що ми разом з пустою породою викинули золото. Це велика втрата для цивілізації», - говорить Іван Хом’як.

Підтримати проведення наукового проекту матеріально вирішив благодійний фонд родини Розенблат.

«Що стосується нашого фонду, для себе ми обрали один з пріоритетних напрямків - це підтримка талановитої молоді. Є дуже багато талановитих дітей, які, на жаль, не мають можливості, змоги себе реалізувати. Мені дуже приємно, що ви шукаєте можливості. Коли я ознайомилася з вашим проектом, була вражена тим, що все ж є ті люди, які шукають, які хочуть, які можуть і знаходять ці можливості. Тому ми відгукнулися і я рада, що цей проект стартував, що він втілюється в життя. Нових здобутків вам», - говорить співзасновниця Фонду родини Розенблат Олена Розенблат.

Ініціатори проекту отримали від Фонду родини Розенблат обладнання, яке допоможе у проведенні досліджень і подякували за підтримку. Студенти природничого факультету задоволені, адже проект дасть можливість розвивати і проявляти свої здібності юним дослідникам незалежно від віку і району проживання.

«Наш університет дає поштовх для шкіл, у яких нема такого обладнання, таких можливостей. І також вони дають нам можливість розвиватися, йти до своєї мрії. На приклад, якщо ти знаєш, що ти можеш повпливати на великий розвиток України, світу, дізнаєшся багато всього нового і можеш робити проекти, які можуть розвивати світ, це є дуже хорошим», - зазначила студентка природничого факультету ЖДУ ім. І. Франка Вікторія Приступа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі