Влада

На півночі Житомирської області хочуть утворити лісовий заказник «Урочище Дуби»

20 November 2017, 16:15

В Овруцькому районі Житомирської області хочуть утворити лісовий заказник місцевого значення «Урочище Дуби».

Відповідний проект рішення сесії, розроблений управлінням екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, опублікований на сайті облради 20 листопада.

«Територія заказника – це добре збережений лісовий ландшафт середньовікових і пристигаючих сосново-березових та дубово-вільхових лісів, які розміщуються у свіжих суборах та вологих судібровах», - так виписана у додатку до проекту рішення коротка характеристика об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення.

Заказник займатиме площу 168 га і буде знаходитися на території ДП «Словечанський лісгосп АПК», Овруцьке лісництво, квартали 90 та 93.

Нагадаємо, в Овруцькому районі на землях державного підприємства «Словечанське лісове господарство», в лісництвах Сирницьке та Можарівське знаходяться 15 ділянок, які пошкоджені внаслідок незаконного видобутку бурштину і потребують рекультивації.

Як повідомляв Житомир.info, 4 жовтня цього року на сайті обласної ради був оприлюднений проект рішення про утворення у Радомишльському районі орнітологічного заказника місцевого значення «Кримоцькі ставки», але питання на розгляд депутатів ще не виносилося.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі