Економіка

Житомирська митниця вже порушила більше тисячі справ щодо авто на транзитних та іноземних номерах

21 November 2017, 09:35

З початку 2017 року працівники Житомирської митниці склали більше 1220 протоколів про порушення митних правил, більше тисячі стосуються ввезення автомобілів на транзитних та іноземних номерах.

Про це Житомир.info 20 листопада повідомила прес-служба Житомирської митниці Державної фіскальної служби.

«З початку 2017 року працівниками Житомирської митниці ДФС складено понад 1220 протоколів про порушення митних правил на суму 5,7 млн грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість порушених справ зросла на 35 %: у 2016 році за 10 місяців порушено 835 справ (…). За результатами здійсненого контролю при ввезенні на митну територію України транспортних засобів у митних режимах «Транзит» та «Тимчасове ввезення» митницею порушено 1076 справ», - інформує митниця.

Із загальної кількості порушених справ виявлено 9 фактів протиправних діянь, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, 8 випадків протиправних діянь, пов’язаних з підробкою документів, та 1 випадок незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами.

За даними митниці, найчастіше громадяни та суб’єкти господарювання порушували 470, 481, 472, 485,  483, 471 статтю Митного кодексу України (пояснення нижче).  

«Житомирською митницею ДФС особлива увага приділялась виявленню порушень митного законодавства під час здійснення експорту лісоматеріалів за межі митної території України: порушено 22 справи», - зазначає прес-служба.

Окрім того, митниця направила 13 запитів до митних органів іноземних держав, з них 8 справ через ДФС до Російської Федерації, Королівства Нідерландів, Польщі, Німеччини, КНР, Туреччини, Азербайджану.

«На підставі відповідей, отриманих від митних органів Литви, Німеччини та Нідерландів складено 4 протоколи про порушення митних правил», - резюмує прес-служба установи.

Довідка митниці:

ст. 470 МКУ: недоставляння товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до митного органу призначення, видача їх без дозволу митного органу або втрата;

ст. 481 МКУ: перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів;

ст. 472 МКУ: недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення;

ст. 485 МКУ: дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів;

ст. 483 МКУ: переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю;

ст. 471 МКУ: порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

 

Як повідомляв Житомир.info, за 6 місяців 2017 року в Житомирській області власникам транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які ввезені в режимі транзиту або тимчасово для особистого користування, нараховано 442 тисячі гривень штрафів за порушення термінів їх перебування на території України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі