Місто

«Клініка Зір» провела науково-практичну конференцію у Житомирі

21 November 2017, 09:43

Десятки офтальмологів з усієї області відвідали науково-практичну конференцію у Житомирі, аби поглибити свої знання про сучасні методи діагностики та лікування.  Фахівці спеціалізованого медичного центру «Клініка Зір», візитною карткою якого є застосування високих технологічних стандартів, регулярно відвідують міжнародні конференції і охоче діляться своїми знаннями з колегами, які працюють у державних клініках.

«Ми, як приватна медична структура, стараємося проводити  практичні конференції для лікарів, роз’яснювати, які є методики, що є нового в офтальмології. Як правило, ми займаємося  в основному хірургією катаракти, тому конференції в основному присвячені хірургічній проблемі. Наші пацієнти – це люди 40, 50 і більше років, пацієнти з катарактою. Тобто, є помутніння кришталика, є мутна лінза в оці – ми її заміняємо. Можна замінити на звичайний кришталик, людина буде бачити непогано в даль, але інколи зір буде не максимальний, є багато оптичних проблем, які можна вирішити лінзою преміум-класу. Додаткове діагностичне обладнання, додаткові лінзи допомагають цим людям повністю відмовитися від окулярів на все життя. Ці штучні кришталики вирішують всі проблеми», - розповів головний лікар  спеціалізованого медичного центру «Клініка Зір» Анатолій Мартиненко.

Видалення катаракти, хірургічне лікування глаукоми, лазерне лікування сітківки – усе це стало доступним і більш ефективним завдяки стрімкому розвитку технологій, переконують лікарі.

«Раніше такі хворі лежали тиждень в лікарні після операції. Зараз багато операцій роблять амбулаторно і на перший день після операції хворі вже бачать 100%. Проблема української офтальмології  в тому, що лікарі на місцях дуже пізно відправляють пацієнтів на хірургію. Вони чекають, доки захворювання зайде досить далеко. А тут потрібно, щоб вони не на 4-й, а на 2-й стадії відправляли пацієнтів у спеціалізовані центри, тоді і результати набагато кращі. Не треба боятися хірургії, тому що вона дійсно зробила стрибок», - розповів  засновник медичного центру «Офтальмологічна клініка професора Сергієнко» Андрій Сергієнко.

Майстерність хірурга та висококласне обладнання – запорука гарного результату. Втім не менш важливим є вибір штучного кришталика.

«Ми будемо підходити до теми екстракція катаракти, її суть у тому, щоб розказати всім лікарям в області, що сьогодні є обладнання, яке дає змогу досягти рефракції цілі, є технології компенсації не тільки екстракції катаракти, а і для того, щоби нівелювати астигматизм, нерівність рогівки, все це виконати одночасно. Імплант, який використовується для офтальмології. Він має найпринциповіше і найважливіше значення для життя пацієнтів. Це якісний зір, і кожна людина не хоче втрачати якість цього зору. І тільки питання професіонала і пацієнта вирішити, який кришталик індивідуально підходити до ока пацієнта», - зазначає представник компанії Alcon Андрій Малий.

«Клініка Зір» працює з понеділка по суботу за адресою вул. Небесної Сотні, 29.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі