Влада

Влада Житомира збирається продати 24,6 га землі через фірму, яка тримає гроші в російському банку

21 November 2017, 11:09

Влада Житомира збирається з аукціону продати 24,6 га землі у Станишівці через фірму, яка тримає гроші в російському банку. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав депутат Богунської районної ради Микола Чередник 21 листопада.

«На сайті міської ради розміщено інформацію про проведення земельних торгів. Проводити їх буде львівська компанія ПП «Фірма «СОМГІЗ». Знову львівська… Для участі в земельному аукціоні необхідно сплатити гарантійний внесок у розмірі 1,25 млн грн на рахунок «Фірма «СОМГІЗ» у ПАТ «ВіЕс Банк», який підконтрольний Російській Федерації, адже 99,92 % акцій банку належать ПАТ «СберБанк Росії» РФ. На третьому році війни та військової агресії зі сторони РФ, на продажі житомирської землі відсотки та комісію за послуги заробить російський банк. Це #ГАНЬБА та #ЗРАДА»,  – написав депутат.

Земельні торги у формі аукціону з продажу земельної ділянки у Станишівці заплановані на 19 грудняІнформація про торги 17 листопада опублікована на сайті Житомирської міської ради.

На думку депутата, неприпустимо здійснювати продаж комунальної землі через банк, підконтрольний країні-агресору.

«Міська влада має або змінити виконавця земельного аукціону, або поставити жорстку вимогу здійснювати фінансові операції у вітчизняних банках без російського сліду»,  – додав Чередник.

Структуру власності ПАТ «ВіЕс Банк» можна перевірити на сайті Нацбанку України. Тож, 99% ПАТ «ВіЕс Банк» належить «Сбербанк Європа АГ», яким в свою чергу на 100% володіє ПАТ «Сбербанк Росії».

Нагадаємо, приватний ЖЕК у Житомирі бере гроші за довідки, а розраховуватись просить через «Сбербанк Росії».

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хотіла виставити на аукціон 24,6 га землі на околиці міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі